Bulgaria și România, cel mai ridicat procent de studente în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor

Bulgaria și România, cel mai ridicat procent de studente în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2018

Peste 1,3 milioane de cetățeni ai UE erau înscriși în 2016 la cursuri de tehnologia informației și comunicațiilor (ICT), dar femeile erau o minoritate, reprezentând doar unul din șase studenți ICT (16,7%), arată datele publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În rândul statelor membre UE, peste un sfert din cei înscriși în 2016 la cursuri de tehnologia informației și comunicațiilor erau femei în Bulgaria (33%), România (31%), Grecia și Suedia (ambele cu 29%) și Cipru (26%), în timp ce procentul de studente ICT era de sub 10% în Olanda (6%), Belgia (8%) și Luxemburg (aproape 10%), scrie Agerpres.

O tendință similară se observă și pe piața forței de muncă din UE, unde 8,4 milioane de persoane lucrau în 2016 în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, dar procentul femeilor era de doar 17,2% (1,4 milioane).

Compania Altaba, fostă Yahoo, amendată cu 35 milioane dolari în SUA pentru că nu a dezvăluit la timp că a fost ținta unui atac cibernetic CITEȘTE ȘI Compania Altaba, fostă Yahoo, amendată cu 35 milioane dolari în SUA pentru că nu a dezvăluit la timp că a fost ținta unui atac cibernetic

În rândul statelor membre UE, unul din patru specialiști în tehnologia informației și comunicațiilor este o femeie în Bulgaria (26,5%), România și Lituania (ambele cu 25,7%), în timp ce procentul de femei angajate în ICT era de sub 10% în Ungaria (8,9%) și Cehia (9,3%).

viewscnt
Afla mai multe despre
studente
eurostat