Cea mai mare companie imobiliară din Germania intră în Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România

Cea mai mare companie imobiliară din Germania intră în Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România
scris 21 mar 2019

Dezvoltatorul imobiliar german Aroundtown, cu un portofoliu de peste 13 miliarde de euro, a achiziționat o participație de 11,8% din Globalworth, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, devenind astfel unul dintre cei mai importanți acționari ai acesteia.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aroundtown este o companie imobiliară cu focus pe proprietăți cu potențial de creștere în zone centrale din Germania și Olanda. Cu un portofoliu imobiliar evaluat la peste 13 miliarde de euro, Aroundtown este cea mai mare companie imobiliară din Germania și a patra cea mai mare din Europa.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

Globalworth, fondat de omul de afaceri grec, Ioannis Papalekas, este activă în Europa Centrală și de Est, fiind listată pe piața AIM a Bursei de la Londra.

Compania este liderul pieței de birouri din România și Polonia, cu un portofoliu evaluat in decembrie 2018 la 2,5 miliarde de euro. În România, Globalworth este prezent în București, Timișoara și Pitești, în timp ce în Polonia, activele sale sunt localizate în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Krakow, Gdansk și Katowice.

Cel mai mare acționar al Globalworth este grupul sud-african Growthpoint International, care deține 21, 58% din companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
actionari
imobiliare