DOCUMENT Eșec - Pro TV nu a convins autoritățile să-i dea 1 milion de euro pentru Las Fierbinți

DOCUMENT Eșec - Pro TV nu a convins autoritățile să-i dea 1 milion de euro pentru Las Fierbinți
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 nov 2018

Pro TV SRL, cu afaceri anul trecut de peste 768 milioane lei și un profit net de aproape 213 milioane lei, nu a reușit să convingă autoritățile să-i acorde ajutor de stat pentru sezonul de toamnă din anul viitor Las Fierbinți, solicitarea de a primi bani din buget pentru acest proiect, anunțată de Profit.ro săptămâna trecută, fiind acum respinsă. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cererea pentru ajutor de stat se adaugă celor depuse de alți solicitanți.

Pro TV a solicitat ajutor de stat pentru trei producții, respectiv Rechinii (în cazul căreia a cerut 3,5 milioane lei, solicitare încă în analiză), Las Fierbinți Crăciun 2018 (379.577 lei, solicitare aprobată) și Las Fierbinți Sezon Toamna 2019 (4,7 milioane lei).

VIDEO&FOTO Delta Dunării poate fi explorată virtual pe Google Maps. Imagini preluate de pe bicicletă, din barcă sau din căruță CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Delta Dunării poate fi explorată virtual pe Google Maps. Imagini preluate de pe bicicletă, din barcă sau din căruță

În cazul acestei din urmă solicitări, pentru sezonul de toamnă Las Fierbinți, ultimele date analizate de Profit.ro relevă acum că a fost respinsă de autorități.

Profit.ro a relatat anterior că, în vara acestui an, înainte de a aplica pentru ajutorul de stat, Pro TV SRL și-a schimbat domeniul principal de activitate, trecând de la activități de difuzare a programelor de televiziune la activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune și preluând astfel un cod CAEN indicat drept condiție în formularul de solicitare a ajutorului de stat.

VIDEO & FOTO Porsche a publicat videoclipul de prezentare al lui Cayenne, realizat în România, pe urmele lui Dracula CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Porsche a publicat videoclipul de prezentare al lui Cayenne, realizat în România, pe urmele lui Dracula

De asemenea, Profit.ro a relatat că actele normative care reglementează acest sistem sunt stabilite în baza Regulamentului Comisiei Europene, care, printre altele, stabilește și că "pentru a se asigura că ajutoarele sunt necesare și acționează ca un stimulent pentru dezvoltarea în continuare a unor activități sau proiecte, prezentul regulament nu ar trebui să se aplice ajutoarelor destinate unor activități pe care beneficiarul le-ar efectua oricum, chiar și în absența ajutorului". Serialul Las Fierbinți are, constant, unul dintre cele mai mari ratinguri ale postului TV.

În același timp, formularul de cerere a ajutorului de stat, indicat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care supraveghează programul ajutorului de stat, include și o Declarație pe propria răspundere, care trebuie să ateste că solicitantul ajutorului de stat, printre altele, nu a început lucrul la proiectul pentru care solicită finanțarea, respectiv nu a încheiat niciun fel de angajament prin care realizarea proiectului în România devine ireversibilă.

DOCUMENT Eșec - Pro TV nu a convins autoritățile să-i dea 1 milion de euro pentru Las Fierbinți

Producătorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Astfel, în baza Hotărârii de Guvern din 13 iunie, producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.

Ajutorul de stat constă în:

a) alocări financiare nerambursabile în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile cu achiziția, închirierea, fabricarea de bunuri și/sau servicii ocazionate de dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România, precum și cu onorariile, salariile și alte plăți către persoane fizice aferente implementării proiectului;

b) alocări financiare nerambursabile în cuantum de 10% peste alocarea de bază, cu condiția promovării unei zone geografice, a unui oraș sau a României în cadrul aceleași producții cinematografice.

viewscnt
Afla mai multe despre
filme
cinema