150.000 de consumatori sunt lipsiți de energie electrică, în urma viscolului și ploii înghețate

150.000 de consumatori sunt lipsiți de energie electrică, în urma viscolului și ploii înghețate

Depuneri de chiciură pe instalațiile electrice. Sursă foto: E-Distribuție Muntenia

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2019

Numărul consumatorilor care nu erau alimentați cu energie electrică ajunsese, la ora 12:00, la 150.000, conform datelor  Ministerului Energiei. Cele mai afectate județe sunt Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Buzău și Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele au fost furnizate ministerului de către operatorii din sistem.

"Ca urmare a extinderii fenomenelor meteo de viscol și ploaie înghețată, în intervalul 5:00-9:00 din această dimineață, s-au extins avariile în rețelele de distribuție și furnizare a energiei electrice în țară", arată Ministerul Energiei.

Cele mai multe localități afectate de întreruperea curentului eletric sunt în județele: Ialomița (50394), Giurgiu (29.204), Ilfov (28.063), Călărași (27.797), Buzău (11.521), Dâmbovița (6.594).

Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea CITEȘTE ȘI Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea

La nivelul E-Distribuție Muntenia, sâmbătă, începând cu ora 10:00, a fost declarată stare de urgență, conform procedurilor interne. Echipe de intervenții ale E-Distribuție Muntenia și contractorilor societății sunt în teren și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică în zeci de localități din Ilfov și Giurgiu, unde liniile electrice au fost afactate de vântul și poleiul din ultimele zile.

De asemenea, 66 echipe de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și contractorilor societății se aflau pe teren la ora 12:00, societatea fiind în stare de criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
lectrica
conumatori
intreruperi
lipsiti
viscol
ploaie
inghetat
minister