ANPC a amendat Termoenergetica București pentru că nu a furnizat agent termic la temperatura din contract

ANPC a amendat Termoenergetica București pentru că nu a furnizat agent termic la temperatura din contract
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat Termoenergetica București cu 10.000 de lei pentru că nu furniza agent termic la temperatura din contract, respectiv 55 – 60 de grade Celsius, unei asociații de proprietari din Sectorul 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a avut loc un control în ultimele zile la Compania Municipală Termoenergetica București SA pentru a verifica motivele nerezolvării celor 31 de reclamații ale unei asociații de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei, deși în baza de date a companiei figurau ca fiind rezolvate, precum și pentru faptul că aceasta nu furnizează agentul termic la temperatura din contract, respectiv 55 - 60 grade C, scrie News.ro.

Ministerul Finanțelor confirmă informațiile Profit.ro privind accizele. Sunt așteptate scumpiri masive la benzină și motorină încă din prima zi 2023 CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor confirmă informațiile Profit.ro privind accizele. Sunt așteptate scumpiri masive la benzină și motorină încă din prima zi 2023

“În ceea ce privește sesizările depuse de consumatori, în momentul de față, situația constatată de comisari în teren este următoarea: în cazul uneia dintre ele operatorul economic a făcut dovada acordării diminuărilor conform contractului, acestea evidențiindu-se în factura din luna decembrie; în cazul alteia, avaria semnalată în zona Tineretului, nominalizată de cetățeni, a fost remediată, temperaturile apei calde livrate fiind în parametri, dar temperatura agentului termic furnizat de CET Progresul, deși a fost livrată în parametri, a ajuns în punctul termic la sub jumătate din valoare, situație în care temperatura la care agentul termic ajunge la consumator nu poate fi asigurată conform contractului”, a afirmat ANPC.

Sursa citată a precizat că reprezentanții Termoenergetica declară că zona vizată, Tineretului, este alimentată fie de CET Sud, fie de CET Progresul, ale căror arii de acțiune fiind întinse, nu există posibilitatea asigurării parametrilor corespunzători.

“Din cele șase CET-uri din București, în prezent sunt funcționale doar patru. În acest moment, la sesizarea asociației de proprietari din sectorul 3, reprezentanții Termoenergetica SA au început acțiuni de remediere a disfuncționalităților”, a mai explicat ANPC.

În urma neregulilor constatate, Termoenergetica a fost amendată cu 10.000 de lei și a fost dispusă măsură de restituire a contravalorii serviciului neprestat, recalcularea acestui cuantum urmând a se face conform clauzelor contractuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
termoenergetica