Oferta Hidroelectrica pentru consumatorii casnici în 2023: 0,28 lei/MWh, preț de 5 ori mai mic decât cel mediu din acest an de pe OPCOM

Oferta Hidroelectrica pentru consumatorii casnici în 2023: 0,28 lei/MWh, preț de 5 ori mai mic decât cel mediu din acest an de pe OPCOM
scris 30 dec 2022

Hidroelectrica a majorat, însă doar marginal, oferta de furnizare energie pentru clienții casnici, de la un preț de furnizare de 0,25 lei/Kwh la unul de 0,28 lei/KWh, fiind de departe cea mai avantajoasă ofertă de pe piață. Comparativ cu facturile din acest an, cele de anul viitor vor fi mai ridicate cu doar 35 de bani la o factură de 100 KWh (cu TVA inclus), relevă datele analizate de Profit.ro.

Oferta, cu o perioadă contractuală de 12 luni, este destinată clienților casnici și valabilă pentru contractele încheiate în perioada 01.01.2023 - 30.06.2023. Termenul de plată este de 45 zile de la emiterea facturii.

Oferta Hidroelectrica este cu atât mai atractivă cu cât compania, alături de ceilalți producători, este obligată să vândă energie celorlalți furnizori la un preț de 0,45 lei/KWh, aceștia, în mod normal neputând să facă oferte inferioare acestui preț de furnizare.

DOCUMENTE DECLASIFICATE Securitatea: Terminalele video de la Guvern au fost manipulate în decembrie 1989 pentru a se ascunde gravitatea stării sistemului energetic CITEȘTE ȘI DOCUMENTE DECLASIFICATE Securitatea: Terminalele video de la Guvern au fost manipulate în decembrie 1989 pentru a se ascunde gravitatea stării sistemului energetic

La acest preț se adăugă restul tarifelor și taxelor, prețurile finale fiind doar puțin superioare celui plafonat la un consum de sub 100 KWh/lună, de 0,68 lei/KWh, cu deosebirea importantă că acest pret va ramane fix indiferent de câte sute de KWh sunt consumați lunar.

Astfel pentru clienții din București, Giurgiu și Ilfov prețul final din factură va fi de 0,7 lei/MWh, în timp ce cel mai ridicat preț (ca urmare a tarifelor și taxelor mai mari, nu a prețului practicat de Hidroelelctrica) îl vor achita consumatorii casnici din Oltenia, de 0,78 lei/KWh.

Prețul oferit de Hidroelectrica este de aproape 5 ori mai redus decât cel mediu de pe piața pentru ziua următoare (PZU), pe care se tranzacționează o cantitate reprezentând aproximativ 50% din consumul intern, si care, în primele 11 luni ale anului, a fost de 1,31 lei/KWh.

Chiriile în cartierele României. Cât plătești în București și Cluj comparativ cu Timișoara, Iași, Brașov, Constanța CITEȘTE ȘI Chiriile în cartierele României. Cât plătești în București și Cluj comparativ cu Timișoara, Iași, Brașov, Constanța

La mijlocul lunii noiembrie, Hidroelectrica avea semnate un număr de peste 450 de mii de contracte cu clienți casnici.

viewscnt
Afla mai multe despre
oferta
hidroelecrtrica
2023
preț