ANRE a majorat tarifele de distribuție pentru Electrica

ANRE a majorat tarifele de distribuție pentru Electrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a majorat tarifele de distribuție practicate de filialele Electrica cu valori cuprinse între 2,8% și 6,5%, de la 1 ianuarie 2021, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, pentru zona Transilvania Nord, tariful pentru distribuția în rețeaua de joasă tensiune a fost majorat cu 2,8%, pentru Muntenia Nord, cu 3,2%, iar pentru Transilvania Sud, cu 6,5%, scrie Agerpres.

Criza Covid forțează ANRE să renunțe la angajări și promovări CITEȘTE ȘI Criza Covid forțează ANRE să renunțe la angajări și promovări

Tarifele de distribuție a energiei electrice vor sta la baza veniturilor din activitatea de distribuție a energiei electrice realizate de operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica în cursul anului 2021, precizează reprezentanții companiei.

"De asemenea, menționăm faptul că, având în vedere fuziunea celor trei operatori de distribuție din cadrul Grupului Electrica, cu data țintă efectivă 31 decembrie 2020, pentru anul 2021 rămân aplicabile tarifele de distribuție diferite, aplicabile fiecărei regiuni (Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud)", se mai arată în comunicat.

De la 1 ianuarie 2021, piața de electricitate va fi liberalizată complet, astfel că ANRE va mai stabili doar tarifele de distribuție și transport al energiei.

Consumatorii casnici vor putea încheia contracte cu orice companie care furnizează energie electrică, licențiată de ANRE, la un preț negociat direct.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie electrica