Arad: OMV Petrom a început construirea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, o investiție de 18 milioane de euro

Arad: OMV Petrom a început construirea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, o investiție de 18 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2018

OMV Petrom a început construirea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, ce va fi situat la marginea municipiului Arad, investiția fiind estimată la 18 milioane de eur. În paralel, administrația locală construiește, cu aproximativ șapte milioane de lei, un drum pentru a dezvolta o zonă industrială nouă lângă depozit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, arată într-un comunicat de presă, că OMV a început lucrările pentru construirea celui mai mare depozit de carburanți din vestul României, situat lângă centura de Nord a orașului, scrie News.ro.

”Este vorba despre o investiție de peste 18 milioane de euro,  care va face din Arad un «hub» pe calea ferată, pe transport, cât și pe logistică, marfa fiind combustibilul. Aceasta înseamnă că pentru industriile care consumă mult combustibil, Aradul va deveni un oraș foarte atractiv”, arată primarul în comunicat.

Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului în care au murit doi angajați ai regiei CITEȘTE ȘI Administratorul special al RADET a demisionat în urma accidentului în care au murit doi angajați ai regiei

În paralel, administrația locală va construi o legătură rutieră între strada Cometei și Centura de Nord a municipiului, pentru a dezvolta o nouă zonă industrială în vecinătatea investiției OMV Petrom. În acest moment este în desfășurare procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor, pentru care municipalitatea a alocat 7.047.245 lei (fără TVA). Termenul limită de depunere a ofertelor este 5 februarie 2018.

„Strada va fi finalizată în termen util atât pentru OMV Petrom cât și pentru oamenii din zonă. Odată amenjată, această legătură rutieră  va genera  dezvoltarea unei noi zone industriale la marginea orașului și va  determina limitarea traficului greu în cartierele Micălaca și în Grădiște”, arată Gheorghe Falcă.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – septembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom