BP vinde divizia de produse petrochimice pentru 5 miliarde de dolari. "Următorul pas strategic pentru reinventarea BP!"

BP vinde divizia de produse petrochimice pentru 5 miliarde de dolari. "Următorul pas strategic pentru reinventarea BP!"
scris 29 iun 2020

Grupul britanic BP vinde divizia de produse petrochimice către compania britanică din industria chimică Ineos, într-o tranzacție de 5 miliarde dolari.

Reprezentanții companiei au descris vânzarea ca "următorul pas strategic pentru reinventarea BP".

Luna trecută, compania a anunțat că, până în 2050, vrea să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor sta câteva zile fără apă caldă CITEȘTE ȘI Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor sta câteva zile fără apă caldă

Potrivit CEO-ului Bernard Looney, citat de MarketWatch, creșterea BP pe acest segment ar fi necesitat investiții de capital considerabile, iar vânzarea va ajuta la "construirea unei companii care poate concura și avea succes în această perioadă de tranziție pentru industria energetică".

Totodată, directorul financiar, Brian Gilvary, a declarat că BP și-a atins ținta de a renunța la active de 15 miliarde de dolari cu un an mai devreme decât stabilise.La începutul lunii, grupul britanic BP a anunțat un plan care vizează desființarea unui număr de 10.000 de posturi, în urma prăbușirii cererii de petrol la nivel global pe fondul crizei coronavirus. Grupul are, în prezent, 70.100 de posturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
petrochimice
vanzare bp
tranzactie bp