Capacitatea de rafinare a petrolului din SUA a crescut pentru al doilea an consecutiv datorită expansiunii Exxon in Texas

Capacitatea de rafinare a petrolului din SUA a crescut pentru al doilea an consecutiv datorită expansiunii Exxon in Texas
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

Capacitatea de rafinare a țițeiului din SUA a crescut cu 1,5% la 18,38 milioane de barili pe zi (bpd) în acest an, potrivit unui raport guvernamental, datorită unei noi expansiuni majore în Texas, transmite Reuters.

Administrația pentru informații în energie (EIA) a declarat că cifrele indică o capacitate funcțională de la 1 ianuarie, ceea ce reflectă pentru prima dată lansarea, anul trecut, a unei extinderi de aproximativ 250.000 bpd la rafinăria Exxon Mobil Beaumont, Texas, arată sursa citată, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta este al doilea an de creșteri datorate extinderilor operațiunilor existente. Cu toate acestea, capacitatea de procesare la începutul anului 2024 a rămas cu peste 500.000 bpd sub vârful din 2019, de 18,98 milioane bpd, care a venit înaintea unui val de închideri de fabrici și conversii în timpul pandemiei de COVID-19.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rafinăriile procesează țițeiul în benzină, motorină, combustibil pentru avioane și alte produse.

Cât crede OMV că va câștiga din Neptun Deep, la ce cost de producție și la ce cheltuieli de capital se așteaptă? CITEȘTE ȘI Cât crede OMV că va câștiga din Neptun Deep, la ce cost de producție și la ce cheltuieli de capital se așteaptă?

Marathon Petroleum Corp a rămas cel mai mare rafinător din Statele Unite, capabil să proceseze până la 2,95 milioane bpd, sau 16% din totalul țării, la cele 13 fabrici din SUA, arată raportul EIA.

Valero Energy este al doilea cel mai mare rafinător din SUA în funcție de volum, cu o capacitate de 2,21 milioane bpd, echivalentă cu aproximativ 12% din total.

Exxon este al treilea ca mărime, cu aproape 1,95 milioane bpd, după ce o extindere de 2 miliarde de dolari a rafinăriei sale Beaumont, care a intrat în funcțiune în primăvara anului 2023, ridicând capacitatea de procesare a acelei unități la 609.000 bpd.

Al patrulea cel mai mare rafinator, Phillips 66, poate procesa 1,39 milioane bpd, în timp ce al cincilea și al șaselea ca mărime - PBF Energy și Chevron Corp - pot procesa fiecare mai mult de 1 milion bpd.

A șasea mare companie de rafinare, Citgo Petroleum, se confruntă cu o licitație ordonată de instanță de acțiuni la societatea-mamă, care ar putea duce la o schimbare a proprietății înainte de sfârșitul verii.

Oficialii tribunalului examinează oferte de mai multe miliarde de dolari pentru acțiuni și au programat o audiere cu privire la ofertă în iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinare
sua