Cel mai mare importator de gaze din Grecia devine furnizor în România

Cel mai mare importator de gaze din Grecia devine furnizor în România
scris 7 feb 2023

DEPA Commercial SA, cel mai mare importator de gaze naturale din Grecia, parte a conglomeratului de stat Public Gas Corporation of Greece (DEPA), se pregătește să devină furnizor de gaze pe piața românească, relevă date analizate de Profit.ro.

VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 7,8 produs în Turcia. Seismul a durat aproape un minut. Sute de decese. Efect în România, Mesaj Iohannis. Estimare - pot fi 10.000 decese, pierderi economice de 2% din PIB CITEȘTE ȘI VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 7,8 produs în Turcia. Seismul a durat aproape un minut. Sute de decese. Efect în România, Mesaj Iohannis. Estimare - pot fi 10.000 decese, pierderi economice de 2% din PIB

DEPA Commercial SA importă atât gaze livrate prin conducte, de proveniență rusească, azeră și turcă, cât și gaze naturale lichefiate (LNG) din mai multe surse, inclusiv din Algeria, prin terminalul grec de profil Revythousa.

Toamna trecută a fost lansată exploatarea comercială a conductei de interconectare a sistemelor naționale de transport al gazelor din Grecia și Bulgaria, care a permis inclusiv României să importe gaze din alte surse decât Federația Rusă, cum ar fi Azerbaidjanul sau transporturi de LNG cu descărcare și regazeificare în Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze naturale
lng grecia
importuri gaze grecia
importuri gaze azerbaidjan
furnizare gaze romania