China va investi 361 miliarde de dolari în energie regenerabilă, până în 2020

China va investi 361 miliarde de dolari în energie regenerabilă, până în 2020
scris 5 ian 2017

China va investi 2.500 miliarde de yuani (361 miliarde dolari) în energie regenerabilă, până în 2020, a anunțat joi agenția pentru energie a țării, cel mai mare consumator de energie din lume continuând să renunțe la cărbune în favoarea unor carburanți mai puțin poluanți, relatează Reuters.

Investițiile vor crea peste 13 milioane de locuri de muncă în sectorul energiei, se arată într-un document al Administrației Naționale pentru Energie, care prezintă planul de dezvoltare a sectorului energetic în perioada 2016-2020, scrie News.ro.

Capacitatea instalată de energie regenerabilă, care include energie eoliană, hidro, solară și nucleară, va contribui la circa jumătate din noua electricitate produsă până în 2020.

Agenția nu a dezvăluit cum vor fi cheltuile fondurile, echivalente cu 72 de miliarde de dolari pe an.

Guvernul este dispus să cedeze ELCEN Primăriei Capitalei CITEȘTE ȘI Guvernul este dispus să cedeze ELCEN Primăriei Capitalei

Investițiile reflectă atenția acordată de autoritățile de la Beijing reducerii utilizării carburanților fosili, care în ultimul deceniu au susținut creșterea economică, pentru combaterea poluării.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
energie regenerabila