Chirițoiu, despre plecarea Enel din România: Nu este nicio tragedie! Mesaj pentru clienți

Chirițoiu, despre plecarea Enel din România: Nu este nicio tragedie! Mesaj pentru clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

Plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie, iar clienții nu vor fi afectați, a afirmat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aceasta după ce anterior, Enel a anunțat că și-a planificat pentru anul viitor plecarea din România.

Rusia preferă să reducă producția de țiței în loc să-l vândă statelor care plafonează prețurile CITEȘTE ȘI Rusia preferă să reducă producția de țiței în loc să-l vândă statelor care plafonează prețurile

"Piața de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează și companiile și clienții. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanțe de urgență. Când e criză și faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecții și sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecție a cadrului legal și de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor.

Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie", a spus Chirițoiu, citat de Agerpres.

El a arătat că, pe partea de furnizare, concurența are o importanță redusă în această perioadă de criză.

"Enel era un operator în expansiune și am apreciat poziția lor în piață. Se schimbă proprietarul, nu dispare compania. Vă dau exemplul CEZ, care se numește în continuare CEZ, deși proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiții australian localizat la Londra. Dar clienții au contract cu compania CEZ și primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienții. Ieșirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin și ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piață. Nu văd de ce ieșirea Enel ar trebui privită altfel decât ieșirea CEZ", a completat Chirițoiu.

Grupul Enel și-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinței Capital Markets Day.

"Activitățile din Europa se vor concentra pe Italia și Spania, în condițiile în care vom ieși din România", a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

În America Latină, grupul intenționează să se retragă din Peru și Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia și Grecia, se așteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
bogdan chirițoiu