Comisia Europeană a aprobat achiziția traderului german de gaze Uniper de către guvernul Germaniei

Comisia Europeană a aprobat achiziția traderului german de gaze Uniper de către guvernul Germaniei
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 17 dec 2022

Comisia Europeană a aprobat vineri achiziția traderului german de gaze Uniper SE de către guvernul de la Berlin, deschizând calea pentru naționalizarea companiei care aproape s-a prăbușit după ce Rusia a încetat să mai furnizeze gaze Europei, iar prețurile au crescut puternic, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția a fost aprobată în temeiul regulamentului UE privind fuziunile, după ce Comisia a conchis că achiziția propusă nu ar ridica probleme de concurență.

De asemenea, Comisia trebuie să aprobe salvarea Uniper în conformitate cu regulile privind ajutorul de stat.

”Tranzacția a fost determinată de criza energetică europeană în curs de desfășurare, în special de încetarea livrărilor de gaze rusești și de creșterea bruscă a prețurilor gazului, care a făcut ca Uniper, cel mai mare importator de gaze rusești al Germaniei, să necesite injecții semnificative de capital pentru a preveni insolvența sa” a spus Comisia.

Confirmarea fuziunii vine cu doar câteva zile înainte de o adunare extraordinară a acționarilor, planificată pe 19 decembrie, la care investitorii Uniper urmează să aprobe planul de salvare care a costat până acum peste 51 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
uniper
germania
gaze naturale