Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către RWE a activelor E.ON din domeniul energiei regenerabile

Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către RWE a activelor E.ON din domeniul energiei regenerabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2019

Grupul german de utilități RWE a obținut aprobarea autorității antitrust a Uniunii Europene pentru achiziționarea activelor E.ON din sectorul energiei regenerabile și a celor din domeniul energiei electrice obținute din surse nucleare, a anunțat marți Comisia Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După finalizarea tranzacției, RWE - cel mai mare producător de electricitate din Germania - va deveni al treilea mare furnizor european de energie regenerabilă, după Iberdrola (Spania) și Enel SpA (Italia), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ OFICIAL Facturile de energie electrică ale populației se majorează doar pe componenta de distribuție, valoarea energiei furnizate rămânând aceeași. În cazul firmelor - scumpiri de 35% în București CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL Facturile de energie electrică ale populației se majorează doar pe componenta de distribuție, valoarea energiei furnizate rămânând aceeași. În cazul firmelor - scumpiri de 35% în București

Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilități din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate și se va concentra pe rețelele operaționale de energie și vânzarea electricității către consumatorii finali.

 

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 km și deservesc circa 3,1 milioane de clienți din 20 de județe situate în jumătatea de nord și în vestul țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
rwe
e.on
energie regenerabila