Contract - Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția, cumpără energie pe 7 ani din România

Contract - Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția, cumpără energie pe 7 ani din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2021

Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția și cunoscut în România în special ca trader, a semnat un important contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA), care acoperă peste 4 TWh, cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deținut de Macquarie Asset Management în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concernul energetic elvețian Axpo este controlat de mai multe cantoane din regiunea de nord-est a Elveției și de companiile de utilități deținute de acestea.

Parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina este cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa.

Reclamații pentru facturi uriașe la energie electrică. Factură de peste 1.000 de lei deși consumul fusese 0. Secretar de stat sfătuiește: Fiți mai ponderați la consum. Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm CITEȘTE ȘI Reclamații pentru facturi uriașe la energie electrică. Factură de peste 1.000 de lei deși consumul fusese 0. Secretar de stat sfătuiește: Fiți mai ponderați la consum. Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm

Acordul a fost semnat pe 7 ani și este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent.

Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ, de 600 megawatt (MW), din cele trei parcuri eoliene deținute și administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unitățile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

INFOGRAFICE Cum au evoluat prețurile mașinilor electrice, raportat la subvenții, în ultimul deceniu: în China au scăzut, în Europa și SUA au crescut CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cum au evoluat prețurile mașinilor electrice, raportat la subvenții, în ultimul deceniu: în China au scăzut, în Europa și SUA au crescut

“România are un mare potențial pentru energiile regenerabile în general și energia eoliană în special. Contractarea PPA este o etapă importantă, atât pentru piața energetică din România, cât și pentru activitatea Axpo în această țară. Cu experiența noastră îndelungată în PPA pe multe piețe din Europa, suntem bine poziționați pentru a juca un rol cheie în tranziția energetică a României”, a declarat Radu Rat, director general Axpo Energy România.

“Acest acord financiar pe termen lung contribuie direct la stabilitatea și reziliența portofoliului nostru regenerabil. Și, fiind primul de acest gen din România, reprezintă un semnal pozitiv către piața locală a energiilor regenerabile care se îndreaptă cu viteză maximă spre tranziția energetică”, a precizat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Echipa Axpo România este formată din opt angajați.

Macquarie Asset Management a finalizat achiziția portofoliului de infrastructură energetică integrată CEZ în România în martie anul acesta, alcătuit, de asemenea, dintr-o rețea de distribuție electrică reglementată de 86.665 kilometri și un business de furnizare a energiei electrice și gaze naturale în sud-vestul României.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveția și un lider internațional în tradingul energiei și comercializarea energiei solare și eoliene. 5.000 de angajați combină experiența și expertiza cu pasiunea pentru inovație. Axpo dezvoltă soluții energetice inovatoare pentru clienții săi bazate pe tehnologii de ultimă generație în 40 de țări din Europa, America de Nord și Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
axpo
cez
macquarie
fântânele
cogealac
grădina
achiziție
energie