Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa

Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa
scris 13 mar 2018

Grupul austriac OMV, compania-mamă a OMV Petrom, intenționează să se concentreze mai mult pe producția și vânzarea de gaze naturale și să devină principalul furnizor integrat de gaze din Europa, profitând de creșterea cererii pe continent, stimulată și de înlocuirea activelor de producție de energie electrică pe bază de cărbune cu centrale pe gaze, ca urmare a înăspririi legislației de mediu.

"Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale , cu o prezență puternică pe piața europeană, din nord-vest până în sud-est", a anunțat compania la Londra, unde și-a prezentat strategia de dezvoltare până în anul 2025.

Potrivit OMV, creșterea cererii europene de gaze, coroborată cu reducerea producției interne va duce la sporirea nevoii de importuri de gaze pe continent.

Negocieri pentru producătorul Algocalmin: Torrent Pharmaceuticals oferă 2 miliarde euro pentru Zentiva CITEȘTE ȘI Negocieri pentru producătorul Algocalmin: Torrent Pharmaceuticals oferă 2 miliarde euro pentru Zentiva

"Țintim o cotă mai mare pe piața de gaze naturale din Europa, dublarea veniturilor din vânzări de gaze și creșterea marjelor", a declarat CEO-ul OMV, Rainer Seele.

Grupul austriac estimează că, pe termen lung, prețul mediu al gazelor naturale la hub-ul central-european de la Baumgarten va fi de circa 20-22 euro/MWh. OMV își propune să-și majoreze vânzările de gaze la peste 20 miliarde metri cubi până în 2025 și să ajungă la o cotă de piață de 10% în Germania. 

"Principalele zone care vor contribui la creșterea producției de hidrocarburi a OMV sunt Rusia și perimetrul Neptun din Marea Neagră. Producția noastră de gaze va crește și de aceea trebuie să ne formăm de pe acum piețele captive de desfacere", a arătat Rainer Seele.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
omv petrom
rainer seele
gaze naturale
gaze naturale marea neagra