Cotațiile Brent revin peste pragul de 60 dolari, susținute de așteptările privind rezultatul negocierilor SUA-China

Cotațiile Brent revin peste pragul de 60 dolari, susținute de așteptările privind rezultatul negocierilor SUA-China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 ian 2019

Cotațiile petrolului cresc semnificativ miercuri după amiază, pe fondul optimismului din piețe privind rezultatele negocierilor dintre SUA și China pe tema tarifelor vamale, precum și în contextul așteptărilor legate de reducerea producției OPEC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 16:40, barilul de Brent era cotat la 60,44 dolari, în urcare cu 2,93% raportat la prețul de 58,72 dolari înregistrat la închiderea tranzacțiilor marți.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 51,45 dolari/baril, cu 3,35% peste referință. Prețul petrolului WTI a depășit pragul psihologic de 50 dolari/baril pentru prima oară de la jumătatea lunii decembrie, potrivit MarketWatch, care citează datele FactSet.

Preț record al ultimilor 2 ani la energie electrică, efect al vremii geroase și al unei producții interne care nu face față consumului CITEȘTE ȘI Preț record al ultimilor 2 ani la energie electrică, efect al vremii geroase și al unei producții interne care nu face față consumului

De la începutul anului, cotațiile Brent au crescut cu aproape 12%, în timp ce prețul petrolului WTI s-a apreciat cu 11,7%.  

Investitorii și analiștii sunt optimiști că SUA și China vor evita declanșarea unui război comercial la scară largă în urma negocierilor din ultimele trei zile, deși până în prezent cele două tabere nu au dat detalii cu privire la rezultatul discuțiilor.

Președintele SUA, Donald Trump, a reiterat, ieri, că negocierile “decurg bine”, fără să ofere alte detalii. Discuțiile erau programate inițial să se încheie marți, însă au fost prelungite cu 24 de ore.

Așteptările privind succesul negocierilor s-au reflectat și în creșterea acțiunilor globale.

Prețurile petrolului sunt susținute inclusiv de estimările referitoare la reducerea producției Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Potrivit unui sondaj publicat marți de S&P Global Platts, producția cartelului a scăzut cu 630.000 barili/zi în decembrie, până la 32,43 milioane barili, cel mai redus nivel din ultimele șase luni.

Tot ieri, Institutul American al Petrolului (API) a raportat scăderea cu 6,1 milioane de barili a stocurilor de petrol din SUA pentru săptămâna încheiată vineri. API își bazează raportul pe informațiile furnizate voluntar de companii, astfel că datele oficiale, care vor fi publicate astăzi, pot diferi semnificativ.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
evolutii
brent
wti
opec
productie