Cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimei luni, pe fondul creșterii peste așteptări a stocurilor din SUA. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum

Cotațiile petrolului au coborât la minimele ultimei luni, pe fondul creșterii peste așteptări a stocurilor din SUA. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum
scris 17 oct 2018

Cotațiile petrolului au scăzut la minimele ultimelor aproape 4 săptămâni miercuri, în contextul în care stocurile din SUA au continuat să crească considerabil, depășind cu mult estimările analiștilor. Perspectivele pieței de energie vor fi anunțate la Profit Energy.forum, conferință organizată cu sprijinul Exxon Mobil, care va fi deschisă de ministrul Energiei, Anton Anton, și va reuni principalii jucători în domeniu.

Detalii despre conferință pot fi aflate AICI

Stocurile de țiței din SUA s-au majorat cu 6,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 12 octombrie, a patra creștere săptămânală consecutivă, potrivit datelor publicate miercuri de Administrația americană pentru Informații în Energie (EIA).

Analiștii intervievați de S&P Global Platts estimaseră un avans de circa 1,9 milioane de barili, în timp ce Institutul American al Petrolului (API) raportase un declin al stocurilor de 2,1 milioane de barili, scrie MarketWatch. API își bazează raportul pe informațiile furnizate voluntar de companii, astfel că datele oficiale pot diferi semnificativ.

Volum record de gaze naturale tranzacționat pe piața spot. Prețul s-a situat în apropierea maximului înregistrat de la lansarea platformei. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Volum record de gaze naturale tranzacționat pe piața spot. Prețul s-a situat în apropierea maximului înregistrat de la lansarea platformei. Perspectivele pieței - anunțate la Profit Energy.forum

În jurul orei 19:00 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 79,98 dolari pe baril, în scădere cu 1,76% față de referință, după ce anterior a atins un minim intraday de 79,17 dolari pe baril.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 2,64%, la 70,02 dolari pe baril.

Ambele sortimente se tranzacționează la minimele ultimelor aproape patru săptămâni, barilul de Brent fiind în prezent cu circa 7 dolari mai ieftin comparativ cu prețul de 86,74 dolari atins la începutul lunii, când a consemnat cel mai ridicat nivel începând cu noiembrie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
brent
wti
stocuri
api
eia