Cotațiile petrolului, în revenire de la minimul ultimilor 18 ani

Cotațiile petrolului, în revenire de la minimul ultimilor 18 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mar 2020

Cotațiile petrolului au coborât, miercuri, la minimul ultimilor 17-18 ani, pe fondul unui război al prețurilor între Rusia și Arabia Saudită și al pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astăzi, cotațiile sunt în revenire după prăbușirea abruptă de ieri: Brent urcă cu peste 6%, iar WTI, cu 15%.

Arabia Saudită a intrat într-un război al prețurilor cu Rusia în încercarea de a câștiga cotă de piață, iar consumul este puternic lovit de pandemia de coronavirus.

Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a coborât ieri cu 24,4%, a treia marea scădere zilnică înregistrată vreodată, la 20,37 dolari pe baril, minimul din februarie 2002. Intraday, corația a atins un minim de 20,06 dolari pe baril.

De asemenea, referința globală Brent a coborât ieri cu 13,4%, la 24,67 de dolari pe baril, minimul din 2003.

"Piața petrolului este pe punctul de a fi inundată cu surplus de barili", spun analiștii Bank of America, într-o notă adresată clienților.

FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, inițiază proiecte după ce a încasat peste 30 milioane euro de la proprietarul restaurantelor McDonald`s România CITEȘTE ȘI FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, inițiază proiecte după ce a încasat peste 30 milioane euro de la proprietarul restaurantelor McDonald`s România

Tăierile de producție ale OPEC+ expiră la finele lunii, iar statele vor putea livra orice cantitate de petrol doresc.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator din OPEC, a anunțat că intenționează să majoreze, în aprilie, producția zilnică la nivelul de 12,3 milioane de barili pe zi.

Arabia Saudită a tăiat semnificativ prețurile de vânzare ale petrolului, având ca țintă în mod special rafinăriile din Europa și Asia care folosesc petrol rusesc, într-o escaladare a războiului cu Rusia pentru cota de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
opec
arabia saudita
rusia
pret petrol