Cotațiile petrolului încep săptămâna în scădere puternică

Cotațiile petrolului încep săptămâna în scădere puternică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2022

Cotațiile petrolului scad accelerat luni, în contextul în care traderii analizează progresul negocierilor dintre Rusia și Ucraina și impactul noilor restricții anti-Covid din China asupra cererii de țiței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 18:00 (ora României), petrolul Brent scădea cu 6,74%, la 105,08 dolari/baril, după ce anterior a atins un minim intraday de 103,23 dolari.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, consemna un declin de 7,16%, la 101,50 dolari/baril.

Prăbușire a prețurilor și volumelor gazelor pe BRM. Prețul spot, de peste 2 ori mai ridicat decât cel plafonat CITEȘTE ȘI Prăbușire a prețurilor și volumelor gazelor pe BRM. Prețul spot, de peste 2 ori mai ridicat decât cel plafonat

O a patra rundă de discuții între negociatori ruși și ucraineni a avut loc astăzi, după ce, în weekend, oficialii celor două părți s-au arătat optimiști cu privire la evoluția discuțiilor. Negocierile au fost întrerupte după câteva ore, urmând să fie reluate marți.

Între timp, China a impus noi restricții în orașul Shenzen și în provincia Jilin, două motoare economice importante, în urma creșterii numărului de cazuri de infecție cu Covid-19.

Măsurile alimentează temerile referitoare la un potențial impact asupra cererii. Dar, de asemenea important, sugerează și că Beijingul nu este pregătit să renunțe la politica sa “zero Covid”, a comentat Warren Patterson, analist ING, citat de MarketWatch.

Investitorii evaluează și o eventuală revenire a Iranului pe piața internațională a petrolului. Duminică, Wall Street Journal a relatat că SUA ar putea încerca să ajungă la un acord separat cu Iranul pe tema limitării programului nuclear, după suspendarea discuțiilor dintre Teheran și marile puteri globale săptămâna trecută.

Rusia, printre țările participante la negocierile privind reactivarea acordului nuclear din 2015, a cerut derogări de la sancțiunile impuse de comunitatea internațională ca urmare a invadării Ucrainei pentru a putea face afaceri cu Iranul.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
ucraina
rusia
china
noi cazuri covid china