Cotațiile petrolului scad de la maximul ultimilor 4 ani, după o nouă creștere neașteptată a stocurilor din SUA

Cotațiile petrolului scad de la maximul ultimilor 4 ani, după o nouă creștere neașteptată a stocurilor din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 sep 2018

Stocurile de țiței din SUA au avut o nouă creștere săptămânală neașteptată și au curmat avansul cotațiilor pentru petrol, care au atins ieri un nou maxim al ultimilor 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile americane de petrol au crescut cu 1,9 milioane de barili săptămâna trecută, în contextul încetinirii activității de rafinare și a cererii pentru benzină. Analiștii anticipau un declin de circa 1,3 milioane de barili. 

Referința globală Brent a coborât astăzi până la circa 81 de dolari pe baril, cu 1% sub nivelul de preț de marți, revenindu-și apoi ușor, până la 81,5 dolari pe baril. Petrolul West Texas Intermediate, de referință în SUA, este tranzacționat la circa 71,86 dolari pe baril, cu 0,6% sub prețul de ieri.

UPDATE ELCEN scapă de faliment - DOCUMENT + VIDEO CITEȘTE ȘI UPDATE ELCEN scapă de faliment - DOCUMENT + VIDEO

Cotațiile petrolului au atins ieri un nou maxim al ultimilor 4 ani, pe fondul sancțiunilor americane împotriva Iranului, care urmează să intre în vigoare. În pofida temperării de astăzi, petrolul Brent se îndreaptă spre al cincilea trimestru consectiv de creștere, ceea ce ar reprezenta cel mai lung șir de scumpiri trimestriale din 2007.

Banca americană J.P. Morgan anticipează că sancțiunile ar putea duce la pierderea a 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, însă în piață nu există un consens în această privință.

viewscnt
Afla mai multe despre
stocuri
eia
brent
cotatii
sua
petrol
iran
opec