Creștere neașteptată a stocurilor de petrol din SUA; cotațiile se îndreaptă spre minimul ultimei săptămâni

Creștere neașteptată a stocurilor de petrol din SUA; cotațiile se îndreaptă spre minimul ultimei săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 apr 2018

Cotațiile petrolului sunt în scădere și tranzacționate la minimul ultimei săptămâni după ce stocurile de petrol din SUA au înregistrat o nouă creștere neașteptată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor publicate miercuri de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile americane de petrol au crescut, săptămâna trecută, cu 2,2 milioane de barili, deși analiștii contactați de S&P Global Platts anticipau un declin de 1,1 milioane de barili. De asemenea, stocurile de benzină au urcat cu 840.000 de barili.

Creșterea stocurilor a avut loc în pofida faptului că exporturile americane de petrol au urcat la un nivel record.

Oltchim va repartiza tot profitul realizat anul trecut, de 47,73 milioane lei, pentru a acoperi parțial pierderile CITEȘTE ȘI Oltchim va repartiza tot profitul realizat anul trecut, de 47,73 milioane lei, pentru a acoperi parțial pierderile

Referința globală Brent este în scădere cu 0,7%, tranzacționându-se la 73,3 dolari pe baril. Petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, scade cu 0,4%, la 64,4 dolari pe baril. Ambele cotații sunt la minimul din 18 aprilie.

"Dubla lovitură a activității de rafinare mai slabe și a importurilor mai mari a condus la o acumulare a stocurilor de petrol", spune Matt Smith, director de cercetare în someniul materiilor prime la ClipperData, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
titei
brent
crude
wti
stocuri
sua
cotatii
preturi