Demiteri la Complexul Energetic OItenia, după accident

 Demiteri la Complexul Energetic OItenia, după accident

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Membri ai Directoratului Complexului Energetic Oltenia, precum și mai mulți responsabili din companie sunt propuși pentru demitere, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, după accidentul de la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei oameni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul cere demiterea președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui membru al directoratului companiei, Marius Negru, oficialul spunând că este inadmisibil să fie folosite mașini vechi de peste 40 de ani.

CONFIRMARE PPC prelungește negocierile cu Enel pentru preluarea afacerii din România. Clauza secretă din acord CITEȘTE ȘI CONFIRMARE PPC prelungește negocierile cu Enel pentru preluarea afacerii din România. Clauza secretă din acord

El a adăugat că a cerut schimbarea și a directorului comercial care se ocupă de achiziții, a celui care se ocupă de protecția în muncă și a celui responsabil cu reabilitarea drumurilor, precum și identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini la achiziționarea mașinilor de transport al angajaților.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat anterior că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a face verificări la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei oameni. El cere demisia directorului sucursalei miniere, a șefului exploatării miniere și a șefului carierei Jilț Sud. ”Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-și piardă funcțiile, deci acest lucru este normal, nu aștept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”, transmitea ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu
accident