Director interimar la Cupru Min Abrud. Fostul manager a demisionat din motive personale

Director interimar la Cupru Min Abrud. Fostul manager a demisionat din motive personale
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2018

Compania de stat Cupru Min Abrud, societate care exploatează peste 60 % din rezervele de cupru ale României, are un nou director interimar, după ce fostul manager general Nicolae Turdean și-a dat demisia din motive personale. La conducerea societății, Consiliul de Administrația l-a împuternicit pe Gheorghe Chindriș, care până acum a ocupat postul de director tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit reprezentanților SC Cupru Min SA Abrud, Consiliul de Administrație al companiei l-a numit interimar începând de miercuri în funcția de director general  pe Gheorghe Chindriș, care a ocupat până acum funcția de director tehnic și membru în Consiliul de Administrație, scrie News.ro.

Potrivit surselor citate, postul de director al societății miniere va fi scos la concurs în următoarele luni.

Fostul director general al SC Cupru Min SA Nicolae Turdean și-a dat demisia la începutul acestui an din motive personale.

FOTO Obiecte din regimul Ceaușescu, la licitație. Cu cât au fost vândute o sticlă cu Pepsi din anii 80, o cravată ”șoim al patriei”, cizmele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu, pantofii cu toc ai Elenei Ceaușescu CITEȘTE ȘI FOTO Obiecte din regimul Ceaușescu, la licitație. Cu cât au fost vândute o sticlă cu Pepsi din anii 80, o cravată ”șoim al patriei”, cizmele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu, pantofii cu toc ai Elenei Ceaușescu

Cupru Min Abrud este societate de stat și exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României. La începutul acestui an societatea a anunțat că în 2017 veniturile totale ale companiei au crescut cu 35.8% fata de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roșia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1.725.000 tone.

„Remarcabilă este creșterea de productivitate: din cele 38.300 tone de concentrat de cupru s-au obtinut 8010 tone de cupru pur, față de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societății când e depașita cota de 8000 tone de cupru”, se arată în raportul de activitate prezentat la începutul anului de Cupru Min Abrud.

viewscnt
Afla mai multe despre
cupru min abrud
nicolae turdean
gheorghe chindris