DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare

DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare

CET Progresu. Sursă foto: Wikipedia

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 oct 2023

Compania de stat Electrocentrale București (ELCEN), controlată de Ministerul Energiei, cel mai mare producător de energie termică și electrică al Capitalei și principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din București, a reluat licitația de contractare a întocmirii studiului de fezabilitate pentru un proiect de instalare de motoare de cogenerare pe gaze naturale la centrala CET Progresu din portofoliul său, care să poată funcționa și în amestec cu hidrogen, în vederea întăririi capacității de producție a acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG)

Detalii aici

Producătorul intenționează ca, pentru acest proiect, care ar putea include și o unitate de stocare a energiei termice care să asigure vârfurile de consum, să solicitare finanțare nerambursabilă europeană prin Fondul de Modernizare, alimentat cu încasări din vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) alocate statelor membre UE.

Tarom suspendă cursa regulată București – Tel Aviv. Compania continuă cursele speciale, la solicitarea Celulei de Criză a MAE CITEȘTE ȘI Tarom suspendă cursa regulată București – Tel Aviv. Compania continuă cursele speciale, la solicitarea Celulei de Criză a MAE

ELCEN anunța la ieșirea din insolvență, din februarie anul acesta, că are în vedere implementarea unor capacități de cogenerare de înaltă eficiență la CET Progresu, utilizând motoare termice, cu putere electrică și termică instalată de câte 50 MW.

Procedura de achiziție pentru studiul de fezabilitate a fost demarată inițial în primăvară, însă a fost ulterior anulată, pentru ″abateri grave″ de la legislația achizițiilor publice sectoriale, potrivit autorității contractante.  

UE îl amenință pe Musk cu sancțiuni pentru difuzarea de \ CITEȘTE ȘI UE îl amenință pe Musk cu sancțiuni pentru difuzarea de "conținut ilegal"

Aceasta a fost reluată acum, cu o valoare estimată de 160.000 lei plus TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este 13 noiembrie și se așteaptă ca atribuirea contractului să se facă în februarie anul viitor. Ulterior, studiul va trebui finalizat în interval de 2 luni de la semnarea contractului.

Principalul argument de fundamentare a proiectului este că, din cauza înăspririi legislației climatice și de mediu a UE, de anul viitor, la CET Progresu nu vor mai putea funcționa 2 turbine cu putere cumulată de 100 MW și un cazan de apă fierbinte pe păcură de 100 Gcal/h, centrala rămânând doar cu 3 cazane de abur și nemaiputând astfel să asigure necesarul de energie termică în regim de vârf.

DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare
DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare
DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare
DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare
DOCUMENT CET Progresu, întărită cu motoare de cogenerare
Extrase din documentația de atribuire

Extrase din documentația de atribuire

viewscnt
Afla mai multe despre
caldura apa calda bucuresti
elcen bucuresti
cet progresu
incalzire centralizata bucuresti