Egiptul a semnat două acorduri de explorare în Marea Mediterană cu Exxon Mobil

Egiptul a semnat două acorduri de explorare în Marea Mediterană cu Exxon Mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2020

Ministerul Petrolului din Egipt a anunțat marți că a semnat două acorduri cu grupul american Exxon Mobil Corp pentru efectuarea de explorare pentru petrol și gaze naturale în Marea Mediterană, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două acorduri includ o investiție de minim 332 milioane de dolari, a precizat Ministerul Petrolului din Egipt. Primul acord este pentru efectuarea de lucrări de explorare în perimetrul North East Amriya și prevede o investiție de minimum 220 milioane de dolari. Cel de-al doilea este pentru perimetrul North Marakia și prevede o investiție de minim 112 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Gazele naturale ieftine ajută Europa să renunțe la cărbune pentru producția de electricitate CITEȘTE ȘI Gazele naturale ieftine ajută Europa să renunțe la cărbune pentru producția de electricitate

Luna trecută, Exxon Mobil a anunțat că a achiziționat două perimetre cu o suprafață combinată de 1,7 milioane acri în zona de coastă a Egiptului, consolidându-și portofoliul în zona de est a Mediteranei.

Descoperirea câmpului Zohr, cea mai mare descoperire de gaze făcută vreodată în Egipt și în Marea Mediterană, în anul 2015 de către grupul italian Eni a declanșat un interes crescut în sectorul energetic din Egipt. Țara încearcă să se poziționeze ca un hub energetic în zona de est a Mediteranei, importând gaze din Israel și exportând spre Iordania și posibil spre Europa și Asia.

Ministerul Petrolului din Egipt a precizat că tranzacția cu Exxon Mobil duce numărul total de acorduri semnate cu investitorii după 2014 la 82 iar investițiile minime totale au ajuns la aproximativ 16 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
exxon mobil