Electrica SA absoarbe companiile de producție energie verde pe care le controlează

Electrica SA absoarbe companiile de producție energie verde pe care le controlează
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 dec 2023

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român, cu peste 48% din capital, va finaliza până la sfârșitul acestui an procesul de fuziune prin absorbție prin care va absorbi companiile din domeniul energiei regenerabile la care este acționară, Electrica Producție Energie SA (EPE), Green Energy Consultancy & Investments SRL (GECI) și Electrica Energie Verde 1 S.R.L. (EEV1).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Procesul, care are termen de finalizare 31 decembrie 2023, implică, în principal, transferul tuturor activelor și pasivelor aparținând EPE, GECI și EEV1 către ELSA, urmată de dizolvarea fără lichidare a EPE, GECI și EEV1. Realizarea fuziunii se face fără majorarea capitalului social al ELSA.

DOCUMENT Planurile Hidroelectrica cu cea mai veche unitate industrială din România. Ce va fi cu angajații CITEȘTE ȘI DOCUMENT Planurile Hidroelectrica cu cea mai veche unitate industrială din România. Ce va fi cu angajații

Prețul care urmează să fie plătit pentru acțiunile persoanelor care își exercită dreptul de retragere este de 9,66 lei/acțiune.

La începutul acestui an, Electrica SA a finalizat tranzacția prin care cumpără un proiect privind producția de energie din surse regenerabile, în zona comunei Vulturu, județul Vrancea, pentru un preț total estimat de 600.000 euro. Proiectul se afla in faza „readyto-build”.

Contractul viza achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea).

VIDEO Simulare oficială - Cum se va circula pe tronsonul din Autostrada Transilvania care va fi deschis astăzi CITEȘTE ȘI VIDEO Simulare oficială - Cum se va circula pe tronsonul din Autostrada Transilvania care va fi deschis astăzi

Electrica SA a raportat un profit net de 418 milioane lei pe primele 9 luni ale anului, în scădere cu 22% față de perioada similară din 2022.

După cum a relatat Profit.ro, cel mai mare furnizor de curent electric din piață, Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica SA, a ajuns să ipotecheze în favoarea Alpha Bank mai multe cereri de decontare a costurilor plafonării adresate statului, drept garanții suplimentare pentru un credit contractat toamna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
fuziune
absorbtie
verde
regenerabila
producție
epe
geci
eev1