Electrica și-a "racolat" director de IT de la concurenta Enel

Electrica și-a "racolat" director de IT de la concurenta Enel
scris 7 mar 2017

Compania de distribuție și furnizare a energiei electrice Electrica l-a numit în funcția de director IT și Telecom pe Dan Crișfaluși, care a lucrat 12 ani pentru concurenții de la Enel, însă și-a început cariera profesională tot la Electrica, în cadrul filialei de distribuție Banat, înainte de vânzarea acesteia chiar către Enel.

"Consiliul de Administrație a decis numirea domnului Dan Crișfaluși, cetățean român, în calitate de director IT&Telecom al Electrica SA, începând cu data de 6 martie 2017, pentru o perioadă de patru ani", se arată într-o informare a companiei, remisă Bursei de Valori București.

Din aprilie 2015, Dan Crișfaluși a deținut în Italia poziții de top management în departamentul IT al grupului de utilități Enel, coordonând inclusiv procesul de implementare a unui nou model organizațional în cadrul Enel.

În România, Crișfaluși a fost, începând din 2010, director al departamentului IT&C al operațiunilor locale ale Enel. El lucrează la Enel din 2005.

Parlamentul are o situație de urgență administrativă: a rămas fără ghizi CITEȘTE ȘI Parlamentul are o situație de urgență administrativă: a rămas fără ghizi

Anterior, în perioada 1992-2005, cu o întrerupere de 5 ani (1994-1999) a deținut mai multe funcții în cadrul filialei de distribuție Banat a Electrica, înainte de vânzarea acesteia către Enel, fiind, printre altele, șef al serviciului de management al sistemelor de date și al biroului de telecontrol și telegestiune.

Dan Crișfaluși este absolvent al Universității Politehnice din Timișoara, iar primul său job, în perioada 1986-1992, a fost cel de electrician specialist la CET Timișoara.

În 2016, Electrica SA a realizat venituri de 362 milioane lei, în scădere cu 5,5% față de anul precedent, în timp ce profitul net a coborât cu peste 20%, la 239 milioane lei.

Profitul grupului italian Enel în România, calculat înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA), s-a redus cu 5,3% în primele nouă luni ale anului trecut, la 266 milioane de euro, pe fondul scăderii producției și veniturilor din distribuția de electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel banat
electrica banat
distributie energie banat
electrica sa
dab crisfalusi