Elvețienii de la MET Group numesc un nou CEO în România, fost la OMV Petrom

Elvețienii de la MET Group numesc un nou CEO în România, fost la OMV Petrom

Florin Frunză

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2020

MET România Energy SA anunță că Petre Stroe a decis să se retragă din funcția de CEO fiind numit președinte neexecutiv al Consiliului de Administrație, în timp ce Florin Frunză este noul CEO al subsidiarei din România a companiei energetice MET Group, cu sediul în Elveția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Florin Frunză se alătură grupului MET după ce a activat la OMV Petrom. A lucrat pentru OMV Petrom începând cu anul 2007 deținând diverse poziții de conducere în cadrul companiei și a fost numit Administrator Unic al OMV Petrom Gas SRL în 2015. În paralel, începând cu anul 2019, a ocupat și funcția de Vicepreședinte pentru Dezvoltarea Afacerilor Downstream Gas. Are o vastă experiență în domeniul serviciilor de gaze naturale, energie electrică și energie regenerabilă.

FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold2 CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a prezentat smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold2

În noua sa funcție de președinte neexecutiv al Consiliului de Administrație, Petre Stroe va acționa în calitate de consilier, susținând obiectivele de dezvoltare ale companiei. Acesta s-a alăturat MET România în 2015 și a jucat un rol cheie în creșterea dinamică a companiei atât organic, cât și prin achiziții.

MET intenționează să-și continue strategia în România prin extinderea portofoliului de utilizatori finali și prin creșterea numărului de clienți, atât în domeniul gazelor, cât și al energiei electrice. 

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul central în Elveția, cu activități în domeniul gazelor naturale, energiei electrice și petrolului, axată pe comerțul angro de mărfuri multiple, tranzacții și vânzări, precum și infrastructură energetică și active industriale. Grupul MET este prezent în 14 țări prin filiale, 26 de piețe naționale de gaze și 22 de hub-uri comerciale internaționale. Grupul este deținut în proporție de 80% de managerii și angajații săi și 20% de Keppel Corporation, o entitate cotată la bursa din Singapore. Forța de muncă a companiei este de peste 1.600 de angajați, reprezentând 35 de naționalități.

Primele activități ale Grupului MET pe piața aprovizionării cu gaze naturale din România au început în 2009. De atunci, MET România Energy s-a extins prin fuziuni și achiziții, iar în prezent se află printre principalii furnizori privați, acoperind segmentul de energie electrică, gaze naturale și servicii energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin frunza
met românia