Enel Green Power construiește în Spania trei centrale cu o capacitate însumată de 128 MW, investiție totală de aproximativ 130 milioane euro

Enel Green Power construiește în Spania trei centrale cu o capacitate însumată de 128 MW, investiție totală de aproximativ 130 milioane euro
scris 8 oct 2018

Enel Green Power España, subsidiara de energie regenerabilă a Endesa, a început construcția a trei centrale eoliene cu o capacitate totală de 128 MW în localitățile Muniesa și Alacón, din regiunea Teruel a provinciei Aragon, investițiile totale în cele trei unități fiind de aproximativ 130 milioane euro.

Cele trei proiecte sunt: Muniesa - cu o capacitate instalată de 46,8 MW, Farlán - cu o capacitate instalată de 41,4 MW și San Pedro de Alacón - cu o capacitate instalată de 39,9 MW, scrie News.ro

”Odată cu construcția acestor trei centrale, continuăm să ne extindem prezența pe piața competitivă de energie regenerabilă din Spania și ne asumăm angajamentul de a aduce în țară expertiza globală a companiei și standardele de top de sustenabilitate. Acest punct de referință reprezintă primul dintr-un număr de proiecte dezvoltate de către EGP care vor ajuta la diversificarea mixului de energie al Spaniei, prin intermediul capacităților de energie solară și eoliană, și vor contribui la atingerea obiectivelor de energie regenerabilă ale țării”, a spus Antonio Cammisecra, directorul diviziei globale de energie regenerabilă, Enel Green Power.

Studiu eJobs: 6 din 10 angajați au în plan să-și schimbe jobul în următorul an. Câți sunt deciși să rămână la actualul serviciu mai mult de 3 ani și cine îi poate răzgândi CITEȘTE ȘI Studiu eJobs: 6 din 10 angajați au în plan să-și schimbe jobul în următorul an. Câți sunt deciși să rămână la actualul serviciu mai mult de 3 ani și cine îi poate răzgândi

Cele trei proiecte sunt prevăzute să devină complet operaționale la finalul anului 2019.

Odată intrate în funcțiune, centralele eoliene vor putea genera 412 GWh de energie electrică anual, prevenind emisia a 270.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

EGPE va utiliza practici și instrumente de construcție precum dronele pentru studiul topografic, monitorizarea inteligentă a componentelor turbinelor, platforme digitale și soluții software avansate pentru monitorizarea și suportul de la distanță al activităților de pe șantier, inclusiv punerea în funcțiune a centralelor.

Aceste proiecte fac parte din capacitatea totală de 540 MW acordată EGPE, în urma licitației de energii regenerabile organizată de autoritățile spaniole în luna mai 2017. Cele trei centrale fac parte dintr-o serie de 13 proiecte eoliene care au fost acordate în cadrul licitației pentru a fi dezvoltate în regiunea Aragon, cu o capacitate totală de peste 380 MW, care vor necesita investiții de aproximativ 434 milioane euro și vor genera peste 1.240 GWh anual, potrivit companiei.

Restul capacității acordate, de 160 MW, cuprinde noi centrale eoliene care vor fi construite în regiunile Andalusia, Castile-León, Castile-La Mancha și Galicia, după investiții totale de aproximativ 180 milioane euro. Împreună, centralele eoliene cu capacitatea totală de 540 MW vor genera aproximativ 1.750 GWh de energie annual.

Pe lângă capacitatea eoliană de 540 MW, EGPE dezvoltă parcuri solare cu o capacitate de 339 MW, proiect câștigat de companie în cadrul celei de-a treia licitații spaniole, organizată în iulie 2017. Capacitatea combinată de energie solară și eoliană presupune investiții totale de peste 800 milioane euro până în 2020.

Proiectele solare și eoliene cu o capacitate totală de 879 MW, odată finalizate, vor majora portofoliul actual de energie regenerabilă al EGPE cu 52,4%.

Enel Green Power España este subsidiara de energie regenerabilă a Endesa și gestionează actualmente o capacitate de peste 1.815 MW de energie în Spania, în urma recentei încorporări în mixul de generare a celor 5 parcuri eoliene Gestinver cu o capacitate de 132 MW. Din capacitatea totală gestionată, 1.750 MW reprezintă centrale eoliene, 51 MW mini-hidrocentrale și 14 MW centrale bazate pe alte surse de energie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
enel
spania