Enel investește 10 milioane de euro într-o nouă stație de distribuție

Enel investește 10 milioane de euro într-o nouă stație de distribuție
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

E-Distribuție Banat, compania de distribuție parte a Enel din regiune, a început lucrările pentru o nouă stație de transformare la Dumbrăvița, în nordul municipiului Timișoara, proiect estimat la 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Stația de transformare Covaci va fi construită pe un teren achiziționat recent de către E-Distributie Banat. Societatea a prezentat proiectul Primăriei Dumbrăvița și a inițiat procesul de obținere a autorizațiilor.

În funcție de durata procedurilor de autorizare și a celor de achiziție, construcția proiectului este prevăzută să înceapă în trimestrul 4 al acestui an, iar finalizarea este estimată pentru primul trimestru al anului 2021.

Noua stație va avea o capacitate totală de 50 MVA (Mega Volt Amper), cu posibilități de amplificare, asigurată de două transformatoare 110/20 kV, ceea ce va permite asigurarea consumului clienților din zonă alimentați în prezent din alte surse, precum și racordarea de noi consumatori, casnici și industriali, din zona aflată în nordul municipiului Timișoara.

ULTIMA ORĂ FOTO Cererea de capacitate de transport de gaze prin BRUA, care va lega România de Ungaria - sub semnul întrebării. UPDATE Precizările Transgaz CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Cererea de capacitate de transport de gaze prin BRUA, care va lega România de Ungaria - sub semnul întrebării. UPDATE Precizările Transgaz

“Stația va fi alimentată din linia electrică de înaltă tensiune (110 kV) din apropiere și va fi introdusă în sistemul Telecontrol al companiilor E-Distribuție, ceea ce va permite operarea și efectuarea manevrelor de la distanță, din dispecerat, reducând timpii de intervenție și îmbunătățind calitatea serviciilor. Stația de transformare va fi dotată cu echipamente noi, compacte, cu eficiență sporită, consum propriu redus și riscuri minime pentru mediu”, se precizează într-un comunicat.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și furnizează servicii pentru circa 3 milioane de clienți.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
investitie
statie