Germania va cumpăra mai multe gaze naturale rusești indiferent de ceea ce zice Trump

Germania va cumpăra mai multe gaze naturale rusești indiferent de ceea ce zice Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2019

Germania se pregătește pentru una din cele mai mari creșteri ale consumului de gaze naturale din ultimele două decenii, indiferent de criticile venite din partea oficialilor americani potrivit cărora nu ar trebui să fie atât de dependentă energetic de Rusia, apreciază analiștii intervievați de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gazul natural va fi unul din principalii beneficiari ai eforturilor cancelarului Angela Merkel de a închide termocentralele și centralele nucleare, care generează jumătate din energia electrică a Germaniei. Chiar dacă Berlinul vrea să stimuleze energiile regenerabile, directorii de companii energetice, analiștii și investitori susțin că Germania va avea nevoie de mai multe gaze naturale pentru a echilibra rețeaua atunci când turbinele eoliene și panourile fotovoltaice nu produc energie, scrie Agerpres.

Comisia Europeană: Taxa pe lăcomie și alte măsuri recente pun presiune pe stabilitatea financiară. Politica monetară este tot mai constrânsă de măsurile fiscale CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Taxa pe lăcomie și alte măsuri recente pun presiune pe stabilitatea financiară. Politica monetară este tot mai constrânsă de măsurile fiscale

Aceste motive explică de ce Merkel permite construcția gazoductului Nord Stream 2 din Rusia și de asemenea încurajează noi facilități pentru a importa gaze naturale lichefiate.

Însă achiziționarea unor cantități sporite de gaze naturale riscă să provoace nemulțumirea SUA, care vor ca Germania și restul Europei să dezvolte alternative la gazele naturale rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze
rusia
trump