Engie vinde o participație de 69% la compania Glow Energy din Thailanda, pentru 2,6 miliarde de euro, și își reduce activele pe segmentul centralelor pe cărbune

Engie vinde o participație de 69% la compania Glow Energy din Thailanda, pentru 2,6 miliarde de euro, și își reduce activele pe segmentul centralelor pe cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2018

Grupul francez Engie vinde o participație de 69% deținută la compania Glow Energy din Thailanda, pentru 2,6 miliarde de euro, către Global Power Synergy, tranzacție prin care își reduce activele pe segmentul centralelor pe cărbune, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această vânzare capacitatea instalată globală a Engie pe segmentul de cărbune va scădea cu 14%, iar compania nu va mai deține centrale care funcționează cu cărbune în regiunea Asia-Pacific, arată news.ro.

Vânzarea face parte din strategia Engie de a reduce prezența pe segmentul activelor care produc dioxid de carbon, iar fondurile obținute vor fi reinvestite în proiecte care corespund politicii actuale a companiei.

Traanzacția urmează să fie finalizată înainte de sfârșitul acestui an și va reduce datoria netă consolidată a grupului Engie cu 3,3 miliarde de euro.

Tranzacție: Compania australiană ADX Energy a cumpărat licența de producție pentru zona Iecea Marea, din perimetrul Parța, de la cel mai important producător independent de gaze din România. “Achiziție strategică și ieftină” CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania australiană ADX Energy a cumpărat licența de producție pentru zona Iecea Marea, din perimetrul Parța, de la cel mai important producător independent de gaze din România. “Achiziție strategică și ieftină”

Grupul francez Engie este prezent și în Romania în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice.

Engie România și filialele sale au 1,6 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de circa 19.000 km, dețin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW și au 3.620 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
carbune