FOTO Castelul Peleș a primit din nou o factură uriașă la gaze, și mai mare față de precedenta

FOTO Castelul Peleș a primit din nou o factură uriașă la gaze, și mai mare față de precedenta
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2022

După ce luna trecută, Castelul Peleș a primit o factură la gaze cu aproape 80% mai scumpă față de prețul perceput până atunci de furnizor, acum, pentru luna ianuarie 2022, administratorul castelului a primit o nouă lovitură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Factura la gaze pe luna ianuarie 2022 este, din nou, aproape dublă față de cea din luna decembrie, arată Antena 3

INFOGRAFICE De ce s-au scumpit de 5 ori gazele în Europa CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE De ce s-au scumpit de 5 ori gazele în Europa

Drept urmare, factura la gaze pentru perioada 1-31 ianuarie 2022 la Castelul Peleș este în sumă de 160.637 de lei, adică aproximativ 32.000 de euro.

"Discutăm despre această sumă pentru ultima factură sosită la instituția noastră pentru perioada 1-31 ianuarie 2022, în condițiile în care consumul lunar a fost mai mic decât cel raportat în aceeași perioadă a anului trecut, dar totodată sesizând faptul că furnizorul a crescut din nou prețul unitar cu circa 27%. Situația e complicată în condițiile actuale. Totul este delicat, este în analiză, încercăm să cerem sprijinul forurilor superioare, respectiv Ministerul Culturii. Suntem în discuții cu furnizorii. Guvernul României a aprobat OUG 3 de pe 31 ianuarie 2022 în care s-au stipulat prevederi privind plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Muzeul Peleș a completat, de asemenea, cereri pentru furnizorii de energie electrică și gaze în susținerea acestora cheltuieli și în acordarea sumelor convenite și stabilite prin aceste plafoane. Dar încă nu avem informația cât va fi acest plafon, care vor fi suplimentele acordate. Urmează ca managerul instituției și Consiliul de Administrație să ia în discuție factura sosită ieri și să stabilească măsurile necesare și dacă nu există soluții concrete de rezolvare a situației, probibl că se va ajunge și la soluții limită", a declarat Valentin Răileanu, șeful Departamentului Tehnic al Muzeului Național Peleș.

FOTO Castelul Peleș a primit din nou o factură uriașă la gaze, și mai mare față de precedenta

viewscnt
Afla mai multe despre
castelul peleș
factura