FOTO Fost ministru, numit șef al ANRM

FOTO Fost ministru, numit șef al ANRM
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Adriana Petcu, până astăzi secretar de stat în Ministerul Mediului, a fost eliberată din funcție de către premierul Marcel Ciolacu și numită președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul șef al Agenției, Alexandru Petrescu, a fost votat de Parlament luna trecută pentru a ocupa postul de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

VIDEO Alstom și PESA pregătesc semnarea contractelor cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI VIDEO Alstom și PESA pregătesc semnarea contractelor cu România pentru locomotive. Pe ce rute vor circula

De atunci și până acum, ANRM a fost condusă interimar de Elena Maria Sava, șefa Direcției Generale Gestionare, Evaluare și Concesionare Rezerve Minerale.

Noul președinte al Agenției, Adriana Petcu, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului începând cu luna martie 2023. Ea a mai ocupat o poziție similară în perioada iulie 2017- noiembrie 2019. Între ianuarie și iunie 2017 a fost ministru al Apelor și Pădurilor în Guvernul PSD Grindeanu.

FOTO Virgil Ianțu deschide un restaurant în stil italian. Pe cine are partener CITEȘTE ȘI FOTO Virgil Ianțu deschide un restaurant în stil italian. Pe cine are partener

În rest, din 1990 încoace, Petcu și-a desfășurat activitatea profesională exclusiv la Administrația Națională ″Apele Române″, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița. Ea a condus Administrația Bazinală între 2009 și 2017. Soțul său lucrează tot acolo.

Imediat după absolvirea Facultății de Hidrotehnică a Institutului Politehnic din Iași, între 1985 și 1990, Adriana Petcu a lucrat ca șef de echipă de examinări tehnice și control al calității la Antrepriza de Construcții Nucleare Cernavodă, care construia centrala nucleară.

FOTO Fost ministru, numit șef al ANRM

viewscnt
Afla mai multe despre
agenția națională pentru resurse minerale anrm
președinte anrm
șef anrm