Una dintre cele mai importante companii de reciclare și procesare de deșeuri din România și-a adjudecat fostul producător de energie și căldură al Galațiului

Una dintre cele mai importante companii de reciclare și procesare de deșeuri din România și-a adjudecat fostul producător de energie și căldură al Galațiului
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 ian 2024

Activul funcțional al CET Galați, fosta centrală pe gaze de 375 MW care cu ani în urmă alimenta atât sistemul centralizat de termoficare din municipiul dunărean, cât și combinatul siderurgic Sidex Galați, actualmente Liberty, a fost adjudecat la licitație de către una dintre cele mai importante companii de reciclare și procesare de deșeuri din România, în principal metalice, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Centrala fusese scoasă la vânzare de către Electrocentrale Galați, companie de producție de energie electrică, agent termic și abur industrial controlată indirect de Ministerul Energiei, prin Electrocentrale Grup, și aflată în faliment.

CE deschide infringement și împotriva României pentru imigranții calificați CITEȘTE ȘI CE deschide infringement și împotriva României pentru imigranții calificați

Activul a fost adjudecat de către firma Remat București Sud SRL, parte a grupului specializat în reciclare RematHolding. Asociați ai grupului sunt, cu câte 50% din capital, Mihai-Emilian Sofian și compania austriacă Scholz Recycling GmbH, la rândul său controlată de conglomeratul chinez Chiho Environmental Group.

Prețul de adjudecare a CET Galați a fost de 12,5 milioane euro plus TVA. Activul funcțional este compus din centrala propriu-zisă, terenuri de circa 23 de hectare, construcții administrative și industriale, instalații, stocuri, un ansamblu de termoficare și o stație de tratare chimică a apei.

FOTO Ministerul Turismului promovează destinațiile balneare și balneoclimatice ale României la cel mai important târg de profil din Franța / Standul României, lângă Italia, Spania, Tunisia și Algeria CITEȘTE ȘI FOTO Ministerul Turismului promovează destinațiile balneare și balneoclimatice ale României la cel mai important târg de profil din Franța / Standul României, lângă Italia, Spania, Tunisia și Algeria

Remat București Sud SRL a concurat pentru CET Galați cu un vehicul investițional al antreprenorilor Savaș Günata și Huseyin Karali, fondatorii companiei de construcții Synergy Construct, precum și cu entitatea juridică înregistrată în Bulgaria Optimus Rredac Group LTD, controlată și condusă de cetățeanul român Anatolie Vitușinscaia, originar din Republica Moldova, după cum a relatat Profit.ro.

Compania de reciclare câștigătoare a licitației pentru activul funcțional CET Galați dezvoltă și un proiect de construire a unui parc fotovoltaic de 2,5 MW, cu instalație de stocare de energie, pentru care a încheiat vara trecută contract de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu Ministerul Energiei. Valoarea totală a proiectului, care va fi amplasat în zona Berceni a Capitalei și care trebuie finalizat până la jumătatea anului, este de circa 12,48 milioane lei, din care 3,16 milioane lei valoare eligibilă nerambursabilă, 3.15 milioane lei cofinanțare eligibilă, 4,17 milioane lei cheltuieli neeligibile și 1,98 milioane lei TVA.

DECIZIE Noile tarife și termene de valabilitate ale rovinietei CITEȘTE ȘI DECIZIE Noile tarife și termene de valabilitate ale rovinietei

Remat București Sud SRL a terminat anul 2022 cu profit net de 2,2 milioane lei și venituri de 23,4 milioane lei, iar RematHolding – cu profit net de peste 8 milioane lei, la venituri totale de 569,5 milioane lei.

Profit.ro a solicitat RematHolding detalii despre intențiile sale investiționale și de afaceri legate de activul proaspăt adjudecat, care vor fi publicate deîndată ce vor fi primite.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrocentrale galați
cet galați
preluare cet galați
oferte cumpărare cet galați
salvare cet galați