FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare

FOTO Hidroelectrica: Cine reprezintă acționarii minoritari în Consiliul de Supraveghere după listare
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 dec 2023

Acționarii minoritari ai companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, listată triumfal în vară la Bursa de Valori București (BVB) prin vânzarea participației de 20% din capital a Fondului Proprietatea, sunt reprezentanți de astăzi în Consiliul de Supraveghere al companiei de către Ana Bobircă, cu mandat provizoriu, în urma deciziei în acest sens a Consiliului, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mandatul noului administrator este valabil până la întrunirea primei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor, dar nu mai mult de 4 luni (27 aprilie 2024), conform recomandărilor Comitetului de Nominalizare și Remunerare. Printre cei mai importanți acționari minoritari ai companiei se numără fondurile de pensii private.

FOTO Efectul incendiului de la Ferma Dacilor - Toate pensiunile din Prahova intră la control privind autorizațiile de securitate la incendiu CITEȘTE ȘI FOTO Efectul incendiului de la Ferma Dacilor - Toate pensiunile din Prahova intră la control privind autorizațiile de securitate la incendiu

Ana Bobircă este de aproape 14 ani parteneră și directoare de investiții la compania de consultanță Central European Financial Services SA, controlată de Florin, Irina și Andrei Pogonaru.

Ea este și vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), structură asociativă condusă de Florin Pogonaru.

Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Care este nemulțumirea angajaților din sistem CITEȘTE ȘI Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Care este nemulțumirea angajaților din sistem

Ana Bobircă, al cărei CV poate fi citit integral aici, mai este directoare de investiții la acceleratorul de afaceri InnovX BCR și membră în Consiliile de Administrație ale companiilor Transport Trade Services (TTS), Veranda Obor și Visionfin.

Hidroelectrica, controlată de Ministerul Energiei cu 80% din capital, a terminat primele 9 luni ale anului cu profit net de 5,18 miliarde lei, cu 42% mai mare față de perioada similară din 2022. Producția de energie a companiei a avansat cu 38%, la 14,1 GWh, grație hidraulicității ridicate, ducând veniturile Hidroelectrica la peste 9,5 miliarde lei, cu 32% deasupra nivelului din ianuarie-septembrie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul de supraveghere hidroelectrica
acționari minoritari hidroelectrica
hidroelectrica bvb