FOTO Schimbare la Engie - Cu cine a fost înlocuită reprezentanta Fondului Proprietatea în CA, după exit

FOTO Schimbare la Engie - Cu cine a fost înlocuită reprezentanta Fondului Proprietatea în CA, după exit
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 5 apr 2024

Reprezentanta Fondului Proprietatea în Consiliul de Administrație al Engie România, cel mai mare furnizor de gaze naturale din țară, totodată furnizor și producător de energie electrică, a fost înlocuită în board-ul companiei, după ce FP și-a cedat participația de 12% din capitalul societății românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Simona Ochian, vicepreședintă a Franklin Templeton, administratorul FP, a demisionat din CA-ul Engie România în februarie, la finalizarea tranzacției.

Un proiect de înființare a unui parc fotovoltaic pe suprafața lacului Zetea stârnește nemulțumirea localnicilor CITEȘTE ȘI Un proiect de înființare a unui parc fotovoltaic pe suprafața lacului Zetea stârnește nemulțumirea localnicilor

În locul său a fost numit Dario Acquarulo, șeful pe Italia al diviziei de trading de electricitate, gaze, certificate CO2 și garanții de origine pentru producția de energie regenerabilă a grupului francez, Engie Global Markets. 

Acquarulo lucrează la Engie Italia de peste 13 ani, potrivit CV-ului său. Mandatul său de administrator al Engie România este valabil până la finalul lunii mai 2025.

Ministrul Mediului: În Sahara Olteniei, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului: În Sahara Olteniei, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile

Fondul Proprietatea și-a vândut deținerea de 12% la Engie România acționarului majoritar al acesteia, contra unei sume de peste 432 milioane lei (aproape 87 milioane euro).

Acum, Engie Group Participations are aproape 63% din acțiunile companiei, restul de circa 37% fiind în posesia Ministerului Energiei. Anul trecut, au fost înlocuiți și reprezentanții ministerului în CA-ul Engie România.

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu peste 22% în martie, față de aceeași perioadă a anului trecut CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu peste 22% în martie, față de aceeași perioadă a anului trecut

Operațiunile Engie din România au avut anul trecut, fără eliminări intragrup, un profit net de circa 142 milioane euro, mai mult decât dublu față de cel de 63 milioane euro din 2022, iar veniturile s-au redus cu peste 25%, de la 2,819 la 2,111 miliarde euro, potrivit raportului anual al conglomeratului francez.

Engie România SA nu și-a depus încă situațiile financiare la Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie romania
consiliul de administrație engie românia
administratori engie românia
fondul proprietatea engie