Franța cere Engie să amâne acordul privind achizițiile de gaz natural lichefiat din Statele Unite

Franța cere Engie să amâne acordul privind achizițiile de gaz natural lichefiat din Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2020

Guvernul de la Paris a cerut grupului energetic francez Engie să amâne semnarea unui contract ce prevedea importuri de LNG (gaz natural lichefiat) în valoare de miliarde de dolari din Statele Unite, din cauza temerilor privind implicațiile acordului asupra mediului, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intervenția vine pe fondul sporirii verificărilor privind pierderi de metan înregistrate la infrastructura de petrol și gaze, inclusiv la producătorii americani, și impactul lor asupra schimbărilor climatice. De asemenea, intervenția vine în contextul disputelor comerciale extinse între Europa și Statele Unite, scrie Agerpres.

ANRE: Prețul gazelor pe bursă a scăzut cu 50% în al treilea trimestru, iar numărul tranzacțiilor aproape s-a triplat CITEȘTE ȘI ANRE: Prețul gazelor pe bursă a scăzut cu 50% în al treilea trimestru, iar numărul tranzacțiilor aproape s-a triplat

Contractul Engie, în valoare de șapte miliarde de dolari, va fi cu NextDecade, care ar urma să decidă dacă va continua planurile de construire a unei fabrici de export, Rio Grande, în Texas.

Proiectul "nu corespunde proiectelor de mediu ale Franței și viziunii asupra mediului", susțin sursele, care au adăugat că solicitarea a venit de la Ministerul Economiei.

Statul francez deține o participație de 23,6% la Engie, fostul GDF Suez.

Un purtător de cuvânt al Engie a precizat că Board-ul companiei a decis să-și acorde mai mult timp pentru a analiza contractul cu NextDecade, apreciind că "proiectul necesită o examinare mai detaliată". Dar reprezentatul nu a dorit să specifice dacă decizia Board-ului vine ca urmare a solicitării statului, în timp ce oficialii guvernamentali francezi nu au comentat informația.

Uniunea Europeană este cea mai mare piață globală de import de gaze iar Statele Unite se luptă să câștige cotă de piață în detrimentul gazelor mai ieftine venite prin gazoductele din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
gaz natural lichefiat