Garda de Mediu Prahova a dat noi amenzi rafinăriilor din zona municipiului Ploiești

Garda de Mediu Prahova a dat noi amenzi rafinăriilor din zona municipiului Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2023

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova anunță că au dat din nou amenzi rafinăriilor care funcționează în zona municipiului Ploiești, sancțiunile fiind aplicate ”în urma numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv” primite de la locuitorii municipiului. Anunțul comisarilor de mediu a fost făcut exact în una dintre zilele în care, în unele zone ale orașului, locuitorii au constatat din nou că aerul este greu de respirat, din cauza mirosului de sulf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma controalelor efectuate la cele trei rafinării din arealul Municipiului Ploiești demarate ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv resimțit în ultima perioadă de locuitorii orașului, Garda de Mediu Prahova a aplicat operatorilor care administrează rafinăriile sancțiuni contravenționale în cuantum total de 130.000 lei în conformitate cu prevederile Legii 104/ 2011 privind calitatea aerului și ale OUG 195/2005 privind protecția mediului”, anunță Garda de Mediu Prahova.

Tranzacție: IKEA cumpără un proiect fotovoltaic de 300 MW în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: IKEA cumpără un proiect fotovoltaic de 300 MW în România

Conform sursei citate, amenzile au fost aplicate ”pentru neasigurarea de către operatorii economici a măsurilor necesare astfel încât emisiile să nu determine perturbarea mediului din afara limitelor amplasamentelor”, scrie News.ro.

Pe lângă sancțiuni, Garda de Mediu Prahova a dispus în sarcina rafinăriilor controlate măsuri ca operațiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile și mirosurile să nu genereze o deteriorare a calității aerului dincolo de limitele amplasamentelor acestora.

Instituția nu precizează care sunt societățile controlate și amendate și nici cuantumul sancțiunii aplicate fiecăreia dintre acestea.

Anunțul făcut de comisarii de mediu pe rețeaua de socializare are loc chiar în una dintre zilele în care localnicii din Ploiești au constatat din nou că aerul este greu respirabil, în zona cartierului Mihai Bravu, unde, în cursul dimineții, s-a simțit miros puternic de sulf și de petrol.

În zona municipiului Ploiești funcționează trei rafinării: Petrotel Lukoil, Rompetrol Vega, ambele amplasate în oraș, și Petrobrazi, situată la câțiva kilometri de municipiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
garda de mediu
amenzi
rafinarie