Gazprom vrea o cotă mai mare din piața europeană după exporturile record din 2018

Gazprom vrea o cotă mai mare din piața europeană după exporturile record din 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2019

Grupul rus Gazprom vrea să își majoreze cota pe piața de gaze naturale din Europa, după ce în 2018 exporturile sale au atins un nivel record, un director de la Gazprom precizând că gigantul rus se așteaptă la un declin al producției de gaze a Europei combinat cu o creștere a cererii, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elena Burmistrova, responsabilă pentru exporturile Gazprom, a declarat că grupul rus va fi în măsură să acopere declinul producției de gaze naturale în Uniunea Europeană, în principal producția realizată la câmpul Groningen din Olanda, odată cel mai mare câmp de gaze naturale din Europa. "Producția din Marea Nordului este și ea în scădere...Astfel, se face loc liber pentru gazele naturale rusești", a spus Elena Burmistrova la conferința European Gas organizată la Viena, scrie Agerpres.

CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom: Legislația actuală nu permite o decizie de investiție de miliarde în gazele din Marea Neagră. Producția a scăzut, importurile s-au majorat, prețul a crescut. Compania își revizuiește planurile de investiții

De peste 50 de ani Rusia livrează gaze naturale Europei prin gazoducte care fac legătura cu câmpurile sale de gaze din Siberia și nordul Rusiei. Moscova mizează foarte mult pe piața europeană în condițiile în care vânzările Gazprom sunt responsabile pentru 5% din PIB-ul Rusiei, evaluat la 1.600 miliarde de dolari.

Burmistrova a mai spus că Gazprom face eforturi pentru a-și majora cota de piață în Europa, unde compania generează două treimi din vânzările sale de gaze. "Potrivit estimărilor preliminare, cota noastră în Europa a fost de 34% în 2017, iar în 2018 este posibil să fi crescut până la aproximativ 35%", a spus Burmistrova.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
exporturi