Germania va compensa cu până la 350 de euro cheltuielile pentru încălzire

Germania va compensa cu până la 350 de euro cheltuielile pentru încălzire
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Coaliția de guvernare din Germania a decis să crească ajutorul prevăzut pentru compensarea cheltuielilor cu încălzirea locuinței pentru populația cu venituri scăzute, studenți sau pensionari cu pensii mici, la 270 euro pentru gospodării cu o singură persoană sau la 350 de euro pentru cele cu două persoane, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ajutorul mediu, de 270 de euro, este calculat pentru beneficiarii de ajutor pentru locuință, studenți care depind de burse sau subvenții publice, stagiari sau pensionari cu venituri mici care trăiesc singuri, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Fed a majorat dobânda cheie, pentru prima dată din 2018 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed a majorat dobânda cheie, pentru prima dată din 2018

În cazul în care în respectiva locuință trăiesc două persoane, aflate în condițiile menționate, ajutorul urcă la 350 de euro. Pentru fiecare persoană în plus sub acoperișul respectiv se vor mai primi 70 de euro.

Această sumă reprezintă practic dublul celei prevăzute inițial de alianța dintre social-democrați, verzi și liberali, după ce au semnat pactul de coaliție, în decembrie 2021. Atunci, aceste ajutoare erau avute în vedere din cauza impactului imparabil al creșterii facturii pentru energie. După invazia Rusiei în Ucraina se estimează că prețurile vor crește și mai mult.

Acești bani se preconizează a fi primiți la finele anului, odată ce vor fi evaluate costurile pentru încălzire ale fiecărei locuințe. Se estimează că de aceste ajutoare vor beneficia circa 2,2 milioane de persoane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
incalzire