Prețurile petrolului au scăzut din nou

Prețurile petrolului au scăzut din nou
scris 17 mar 2022

Prețurile petrolului au pierdut teren miercuri pentru a cincea oară în ultimele șase zile, traderii reacționând la progresele discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina și la o creștere surprinzătoare a stocurilor din SUA, transmite Reuters.

Piața petrolului înregistrează fluctuații mari de mai bine de două săptămâni, iar ambele contracte de referință au variat în ultimele 30 de zile în cel mai mare interval de minim și maxim de la jumătatea anului 2020, scrie News.ro.

Care sunt țările care pot înlocui gazul rusesc pentru a scăpa Europa de șantajul Rusiei CITEȘTE ȘI Care sunt țările care pot înlocui gazul rusesc pentru a scăpa Europa de șantajul Rusiei

Prețul petrolului Brent sa fluctuat într-un interval de 6 dolari, între 97,55 dolari și 103,70 dolari, înainte de a se stabili la 98,02 dolari, în scădere cu 1,89 dolari pe baril, sau cu 1,9%.

Țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a coborât cu 1,40 dolari, sau 1,5%, la 95,04 dolari pe baril.

Creșterea puternică a săptămâna trecută a făcut ca prețul petrolului Brent să atingă pentru scurt timp 139 de dolari pe baril, din cauza îngrijorărilor legate de perturbarea extinsă a aprovizionării din Rusia.

Prețul petrolului Brent este acum cu mai mult de 40 de dolari sub acest maxim, iar unii analiști au avertizat că acest lucru reflectă prea mult optimism că războiul se va încheia în curând.

Statele Unite și alte națiuni au impus sancțiuni grele Rusiei de când a invadat Ucraina în urmă cu mai bine de două săptămâni. Acest lucru a perturbat comerțul cu petrol al Rusiei de peste 4 până la 5 milioane de barili de țiței zilnic.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 28% în șase zile și apoi a scăzut cu 24% în următoarele șase sesiuni, incluzând și ziua de miercuri.

Prețurile au atins un maxim din ultimii 14 ani pe 7 martie, înainte de a se retrage.

O serie de factori au determinat inversarea creșterii, inclusiv speranțe modeste pentru un acord de pace între Rusia și Ucraina și semnale slabe de progres între Statele Unite și Iran pentru a relansa un acord nuclear din.

Se preconizează că cererea chineză va încetini din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, deși cifrele au arătat mai puține cazuri noi, iar speranțele pentru măsuri de stimulare chineze au stimulat acțiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret