Șeful Lukoil se așteaptă ca prețul petrolului să rămână relativ ridicat

Șeful Lukoil se așteaptă ca prețul petrolului să rămână relativ ridicat
scris 28 feb 2019

Următorii 10-15 ani vor fi o perioadă de dezvoltare stabilă pentru industria petrolieră, iar prețurile vor rămâne relativ ridicate, la 60-70 de dolari per baril, a declarat miercuri directorul general al grupului petrolier rus Lukoil, Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Cotația barilului de petrol a crescut cu aproximativ 20% de la începutul anului, grație unui acord de reducere a producției convenit de Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu alți mari producători de petrol care nu sunt membri ai cartelului, precum Rusia, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Proiect inițiat de Dragnea și Nicolae Șerban: BNR, obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Proiect inițiat de Dragnea și Nicolae Șerban: BNR, obligată să aducă în țară aproape toată rezerva de aur

Într-un discurs ținut miercuri în camera superioară a Parlamentului rus, Vagit Alekperov a spus că există motive să credem că prețul petrolului va fi unul relativ ridicat, având în vedere impactul pe termen lung al colapsului prețurilor în 2014, precum și prognozele care arată spre o încetinire a producției de petrol a SUA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lukoil
vagit alekperov
petrol