Gigantul furnizării de gaze Engie România își externalizează contactul direct cu clienții

Gigantul furnizării de gaze Engie România își externalizează contactul direct cu clienții
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 oct 2019

Engie România, fosta GDF Suez România, controlată de grupul francez omonim, unul dintre cei doi mari furnizori și distribuitori de gaze naturale din țară, alături de E.ON, vrea să-și externalizeze serviciile de relații cu clienții, atât pe cele care vizează retenția clienților deja existenți, cât și pe cele de promovare și vânzare de produse și servicii către potențiali clienți noi, deopotrivă casnici și industriali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Inițiativa ar putea avea legătură și cu reluarea, de anul viitor, a procesului de liberalizare a piețelo de gaze și energie electrică pentru consumatorii casnici. Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a declarat recent, la Profit Energy.forum, că cele două piețe ar putea fi integral liberalizate în 2021, respectiv atât componenta angro (tranzacțiile dintre producători/importatori și furnizori), cât și cea retail (contractele dintre furnizori și consumatorii finali).

Astfel, Engie, care are un portofoliu de circa 1,7 milioane de clienți, vrea să cumpere servicii de call-center, de promovare prin telefon și retenție clienți (outbound), și a lansat în acest scop o procedură competitivă cu negociere pentru atribuirea unui contract estimat la peste 3,3 milioane lei.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea recurge la o cale extraordinară de atac pentru a scăpa de condamnarea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman CITEȘTE ȘI Fostul lider PSD Liviu Dragnea recurge la o cale extraordinară de atac pentru a scăpa de condamnarea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

"Engie va transmite câștigătorului procedurii de achiziție gestiunea bazei de date cu clienți, conținută de o aplicație de tip web call-center, aplicație care va fi accesată de prestatorul extern doar prin VPN. Toate costurile ce rezultă din instalare/abonament/mentenanță/deranjamente privind accesul VPN prin care prestatorul extern se va conecta la echipamentele soluției call center a Engie (aplicație gestionare contacte) vor fi suportate integral de prestatorul extern, pe toată durata contractului", se arată în documentația de atribuire.

Prestatorul va trebui să dispună de un punct de lucru funcțional din punct de vedere tehnic, dedicat activității de call center.

Pe partea de retenție clienți, Engie așteaptă de la prestator corectarea și completarea bazei de date, efectuarea de campanii de reînnoire a contractelor de furnizare de gaze, electricitate și servicii tehnice, de activare a facturării electronice, de informare și de studii de marketing.

DOCUMENT Campanie fără precedent de pus directori în ANAF pe ultima sută de metri a guvernului Dăncilă - Fiscul a scos la concurs 58 de poziții de directori și șefi CITEȘTE ȘI DOCUMENT Campanie fără precedent de pus directori în ANAF pe ultima sută de metri a guvernului Dăncilă - Fiscul a scos la concurs 58 de poziții de directori și șefi

Pentru clienții noi, prestatorul are ca sarcină promovarea și vânzarea de contracte de gaze, electricitate și servicii tehnice.

Contractul va include standarde de performanță minime (Service Level Agreement - SLA), a căror ratare va duce la aplicarea de penalități financiare de către Engie. 

Engie România a terminat anul trecut cu un profit net consolidat de 428,7 milioane lei, în creștere cu 25% față de 2017, în principal ca urmare a scumpirii gazelor, atât pe piața reglementată a consumatorilor casnici și a CET-urilor ce produc căldură pentru populație, cât și pe piața concurențială.

Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, rămas singurul în cursă, aproape de un acord pentru preluarea proprietarului PRO TV CITEȘTE ȘI Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, rămas singurul în cursă, aproape de un acord pentru preluarea proprietarului PRO TV

Veniturile Engie din contracte cu clienții au crescut cu 20%, la 5,79 miliarde lei. Principalele încasări, cele din operațiunile cu gaze naturale, s-au majorat cu peste 10%, la 4,67 miliarde lei, iar cele din energie electrică au fost mai mult decât duble, crescând de la 428,2 la 934 milioane lei.

Cifrele reprezintă rezultatele consolidate ale Engie în România și includ realizările companiilor Engie România SA, compania-mamă a operațiunilor din România (furnizare de gaze și electricitate), Distrigaz Sud Rețele (distribuție gaze), Engie Servicii SRL (servicii conexe instalații gaze), Brăila Winds SRL, Alizeu Eolian SA (producție energie regenerabilă) și Engie Building Solutions SRL (lucrări instalații și servicii pentru clienți industriali).

Acționarii semnificativi ai Engie România sunt vehiculul investițional înregistrat în Olanda Romania Gas Holding BV, controlat de grupul francez Engie, fostul GDF Suez, cu aproape 51% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, cu circa 37% din capital, și Fondul Proprietatea, cu aproximativ 12% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie romania
distrigaz sud retele
contract gaze
contract energie
factura gaz
factura energie
liberalizare preturi gaze
liberalizare preturi energie