Grupul de servicii energetice Adrem al familiei Bodea a obținut finanțare de pe piața de capital a Poloniei

Grupul de servicii energetice Adrem al familiei Bodea a obținut finanțare de pe piața de capital a Poloniei
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 iun 2022

Grupul românesc specializat în servicii pentru industria energetică Adrem, controlat de Corneliu, Adrian și Andreia Bodea, un business antreprenorial vechi de 30 de ani cu rulaj anual de peste 200 milioane lei în 2020, conform celor mai recente date publice disponibile, a obținut finanțare de pe piața de capital din Polonia, printr-o emisiune de obligațiuni corporative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, compania Adrem Energy Solutions SA a emis obligațiuni în valoare de 12,35 milioane euro (echivalentul a aproape 62 milioane lei, la actualul curs de schimb), emisiunea fiind guvernată de legislația poloneză a obligațiunilor, potrivit documentelor oficiale analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Ulterior obținerii finanțării, banii au fost subîmprumutați principalelor societăți din grup, controlate de Adrem Energy Solutions, respectiv Adrem Invest, Adrem Engineering, Adrem Link și Adrem Industries, pentru refinanțarea unor credite mai vechi.

Obligațiunile au fost vândute printr-o ofertă unică adresată investitorilor calificați, realizată prin plasament privat.

Marea Britanie va testa, începând din iunie, săptămâna de muncă de patru zile. În România lipsește acordul poiitic pentru introducere CITEȘTE ȘI Marea Britanie va testa, începând din iunie, săptămâna de muncă de patru zile. În România lipsește acordul poiitic pentru introducere

Agent și sponsor de emisiune, precum și agent de plată, a fost brokerul polonez Dom Maklerski Navigator, cu peste 100 de emisiuni de bonduri la activ la Varșovia, iar agent de garanții – CVI Trust, tot din Polonia, firmă specializată în obținerea de finanțări de tip private debt pe această piață, pentru întreprinderi de dimensiuni medii din Europa Centrală și de Est.

Garanțiile aferente obligațiunilor, care constau inclusiv în ipoteci pe părțile sociale deținute de Adrem Energy Solutions la Adrem Invest, Adrem Engineering, Adrem Link și Adrem Industries, vizează "suma principală de 12.350.000 euro conform cu termenii și condițiile emisiunii de obligațiuni și suma suplimentară de 6.175.000 euro pentru oricare și toate datoriile și obligațiile debitorului ipotecar și garanților (...)", se menționează în documente.

DOCUMENT Intră în vigoare noile reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine. Ce obligații le revin tuturor comercianților CITEȘTE ȘI DOCUMENT Intră în vigoare noile reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine. Ce obligații le revin tuturor comercianților

Anterior, concomitent cu aprobarea lansării emisiunii de obligațiuni, acționarii Adrem Energy Solutions SA au mai aprobat acte adiționale la contractele de credit aflate în derulare ale Adrem Invest și Adrem Engineering cu UniCredit Bank "în scopul remiterii de datorie constând în reducerea datoriei totale (…), în valoare de 7.744.537 euro, cu procentul remiterii de datorie de 47%, dar nu mai mult de 3.618.257 euro și eliberarea garanțiilor sub condiția suspensivă referitoare la achitarea sumei de 4.126.280 euro și a dobânzii datorate la data încasării de către bancă a sumei totale".

Acte adiționale similare au fost încheiate și la contractele de leasing ale Adrem Invest încheiate cu UniCredit Leasing Corporation.

VIDEO Un mare șahist maghiar, \ CITEȘTE ȘI VIDEO Un mare șahist maghiar, "comoară a Ungariei", vrea să joace pentru România. Federația de la Budapesta protestează

Adrem Invest, principala companie din grup, înființată în urmă cu 30 de ani de frații Corneliu și Adrian Bodea, cu afaceri de peste 115 milioane lei în 2020 și circa 600 de salariați, oferă servicii pentru rețelele de utilități, precum administrarea grupurilor de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie.

Adrem Engineering dezvoltă și implementează soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general la echipamente dezvoltate în cadrul companiei, iar Adrem Link promovează soluții de eficiență energetică, optimizare operațională, automatizare și control, atât pentru marii consumatori de energie, precum municipalități, industrii și retail, cât și pe segmentul rezidențial și al micilor birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrem invest
adrem familia bodea
servicii energetice
contractori energie
obligatiuni corporative