Guvernul german a aprobat utilizarea unui număr mai mare de centrale electrice pe cărbune din cauza opririi importurilor de gaz provenind din Rusia

Guvernul german a aprobat utilizarea unui număr mai mare de centrale electrice pe cărbune din cauza opririi importurilor de gaz provenind din Rusia
scris 15 iul 2022

Camerele parlamentare din Bundestag și Bundesrat au adoptat deja amendamente juridice în acest scop, având drept obiectiv să stocheze mai mult gaz, crescând utilizarea centralelor electrice pe cărbune pentru a produce electricitate, scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

„Vrem să economisim gaz în vară pentru a umple instalațiile noastre de stocare pentru iarnă”, a declarat ministrul economiei, Robert Habeck.

Decizie pentru a impulsiona sezonul turistic: taxa de parcare în stațiunile din sudului litoralului a fost eliminată CITEȘTE ȘI Decizie pentru a impulsiona sezonul turistic: taxa de parcare în stațiunile din sudului litoralului a fost eliminată

Livrările de gaz prin gazoductul Nord Stream 1 sunt oprite de luni pentru lucrări de mentenanță. Marea îngrijorare este că Rusia nu va redeschide robinetul de gaz după lucrări, care durează de obicei zece zile.

Potrivit ordonanței aprobate, cei care exploatează centralele pe cărbune trebuie să vegheze ca instalațiile să fie din punct de vedere tehnic repuse într-o stare care să le permită să funcționeze permanent pe piața de electricitate. Cheltuielile făcute vor fi rambursate.

Obiectivul urgent de eliminare progresivă a cărbunelui în Germania până în 2030 nu este afectat de această măsură temporară, a anunțat ministerul.

viewscnt
Afla mai multe despre
cărbune
germania