Hidroelectrica finalizează un nou hidroagregat, la „salba de lumină a Bistriței”

Hidroelectrica finalizează un nou hidroagregat, la „salba de lumină a Bistriței”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2024

Hidroelectrica anunță recepția la terminarea  lucrării de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costișa, spunând că marchează astfel un pas important în dezvoltarea și consolidare infrastructurii hidroelectrice. Proiectul a fost realizat într-un interval de 155 zile lucrătoare.

Valoarea negociată a acestei lucrări este de 6 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Parc fotovoltaic pregătit în Valea Călugărească. Investiție de aproape 35 milioane lei CITEȘTE ȘI Parc fotovoltaic pregătit în Valea Călugărească. Investiție de aproape 35 milioane lei

Lucrarea permite centralelor să funcționeze la capacitate maximă a canalului înainte de evenimentele de viitură. 

CHE Costișa face parte din ceea ce este cunoscută drept: „salba de lumină a Bistriței”, un ansamblu de nouă hidrocentrale pe sectorul Piatra Neamț–Bacău: Vânători (14 MW), Roznov (14 MW) unde, funcționează și astăzi prima turbină de fabricație românească, Zănești (14 MW), Costișa (14 MW), Buhuși (11 MW), Racova (23 MW), Gârleni (23 MW), Lilieci (23 MW) și Bacău (30 MW). Toate aceste centrale sunt echipate cu turbine Kaplan.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
costișa