Profitul Alpha Bank Romania a ajuns în 2023 la aproximativ 38 milioane de euro

Profitul Alpha Bank Romania a ajuns în 2023 la aproximativ 38 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2024

Profitul net al Alpha Bank Romania a crescut anul trecut cu 15%, la 38 milioane de euro. Activele totale ale băncii au depășit 4,7 miliarde euro, crescând cu 11%, față de anul 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit raportului aferent anului 2022, rezultatul net s-a ridicat la 33 de milioane de euro, cu 43% mai mult de la 23 de milioane de euro în 2021.

Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung CITEȘTE ȘI Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung

La finalul anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a ajuns la 3.2  miliarde de euro expunere netă, realizând o creștere de 9% față de anul precedent, în timp ce depozitele clienților au depășit 3.5 miliarde de euro, în creștere cu aproximativ 18% față de anul anterior.

Profitul net s-a situat la aproximativ 38 milioane de euro, în creștere față de anul precedent, când banca a înregistrat un profit de 33 milioane euro.

Pe segmentul Corporate Banking, Alpha Bank Romania a înregistrat o creștere de  22% a portofoliului de credite.

Anul trecut, UniCredit a anunțat achiziția Alpha Bank România, tranzacție ce va duce grupul italian pe locul 3 după active pe piața românească.

În luna ianuarie, Alpha Bank Romania a finalizat preluarea Orange Money România, respectiv a activităților de retail și care cuprind portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank romania
credit
profit